Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea O initiativa aberanta

O initiativa aberanta

Email Imprimare

Sunt un cititor fidel al revistei Dacic Cool. Am ramas inmarmurit citind despre initiativa legislativa de a conferi automat calitatea de mediator tuturor avocatilor si notarilor care au o vechime de cinci ani, din cate am inteles... Am fost iarasi mirat ca, in rest, nu am auzit nicaieri vorbindu-se despre acest subiect, pe care il consider extrem de important. M-am confruntat si eu cu problema medierii. Am avut un litigiu. Eram ingrozit la ideea ca o sa-mi pierd ani prin tribunale si o sa irosesc o gramada de bani. Asa incat am incercat si am reusit sa-mi conving partea adversa sa apelam la serviciile unui mediator pentru a scapa de cosmarul unui proces. Din fericire, am reusit sa-mi determin adversarul sa recurgem la serviciile unui mediator. Si litigiul s-a incheiat repede, spre satisfactia ambelor parti. In plus, am ramas si in relatii bune.

Din pacate, sunt prea multi avocati care nu vor sa vada cu ochi buni practica medierii, considerand ca le ia painea de la gura. Nu e de inteles cum ar putea un avocat sa fie si mediator, daca nu este calificat pentru asa ceva! Sa nu se inteleaga gresit! Nu am spus ca toti avocatii sunt asa, ci doar ca sunt multi care gandesc sau chiar actioneaza asa. Din fericire, sunt si altii. Si un exemplu l-am vazut chiar in aceasta revista online de atitudine si dezbatere, cum prea putine sunt astazi. Il felicit pe domnul avocat-mediator care a scris aici luand o pozitie absolut corecta. Clara si ferma. Macar de ar avea cine sa-l auda, caci eu sunt un simplu beneficiar al medierii. Domnia sa am inteles insa ca este un practician atat al avocaturii, cat si al medierii. Poate ca macar vocea domniei sale poate fi auzita. Eu ma voi multumi sa pun o intrebare retorica, insa cred ca destul de clara pentru noi toti. De ce trebuie sa ne lasam tarati in tribunale? Nu sunt tribunalele si asa supraaglomerate? Este aici o simpla eroare de necunoastere si neintelegere sau este iarasi un joc al unui parlamentar care urmareste propriul interes sau interesul unui grup? Nu stiu... Dar stiu ca aceasta initiativa legislativa, daca trece de Camera Deputatilor, va face extrem de mult rau pentru noi toti. Si n-am sa pot intelege niciodata de ce o astfel de masura, care ne afecteaza in mod direct pe noi toti, nu este supusa dezbaterii publice. De ce este strecurata, asa pe nestiute, printre altele, ca sa ne trezim cu legea pe masa si sa nu mai aiba nimeni ce face? Cand vom adopta o masura care sa interzica votarea unor astfel de initiative fara sa fi fost supuse unei dezbateri publice? (Costel G., Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.