Miercuri, 20 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Nedumerire

Nedumerire

Email Imprimare

Trebuie sa recunosc ca nu pot intelege de ce trebuie sa distrugem tot ceea ce incepe sa mearga. Am beneficiat si eu de serviciile unui mediator si mi-am rezolvat un litigiu, care risca sa degenereze, si l-am rezolvat incredibil de repede, nu in ani de zile de procese, ci in doar cateva ore de mediere. In plus, de unde se anunta o invrajbire a familiilor, acum suntem in relatii bune. Cu acea ocazie, m-am informat si eu mai indeaproape despre mediere. Este remarcabil ritmul in care s-a dezvoltat aceasta institutie. Anul trecut s-au rezolvat prin mediere peste 7.000 de cazuri si, daca se mentine ritmul de pana acum de multiplicare cu 3 sau chiar cu 4 a numarului de cazuri rezolvate anual, inseamna ca in cativa ani justitia nu va mai fi sufocata.

In plus, in loc sa ne invrajbim intre noi, invatam sa ne reconciliem. Si cred ca asta este cel mai mare castig! Sunt convinsa ca institutia medierii este in masura sa aduca in cativa ani o schimbare fundamentala de mentalitate in cadrul societatii noastre. Sa reusim in sfarsit sa inlocuim pizma si vrajba cu buna intelegere. Cine are oare interesul sa blocheze acest sistem care a dat roade in toate tarile in care a fost introdus? Acum s-a infiintat un Consiliu de Mediere si in Republica Moldova, iar noi ne straduim sa desfiintam de facto medierea. Caci a transforma medierea intr-o activitate de natura juridica, data in grija avocatilor si notarilor, si punand procurorii sa spuna cum se face medierea e mai rau decat a o desfiinta. De multe ori stau si ma intreb cati dintre decidentii nostri nu pricep despre ce este vorba si cati sunt animati de interese personale sau de grup. Oricum, e jalnic ce se intampla. De ce nu ne saturam odata sa ne mai punem in situatia penibila de a fi urecheati mereu de mama Europa?! Caci promiti una si faci alta… Daca in 2006 ai promis sa introduci medierea in sensul in care ea functioneaza in America si in Europa si promulgi si o lege in acest sens, cum sa te apuci dupa cativa ani, cand sistemul incepe sa functioneze, sa schimbi regulile jocului dupa cum ti se nazare?! Fara stabilitate, fara predictibilitate nu vom fi niciodata credibili, nu ne va lua nimeni in serios. Sper totusi ca macar in ultimul moment sa le vina si legiuitorilor nostri mintea romanului de pe urma si sa nu promulge astfel de bazaconii fara sens. Oricum, ar trebui sa se gandeasca la faptul ca vor veni iarasi sa ne ceara votul… Iar pentru europarlamentare asta se va intampla chiar la anul… As vrea sa vad si eu macar parlamentarii europeni sa vina si sa-si traga colegii de maneca si sa-i opreasca de la astfel de bazaconii. (Codruta, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.