Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Nu vreau o tara de procurori!

Nu vreau o tara de procurori!

Email Imprimare

In curand, procurorii vor conduce totul in tara asta. Ne vor spune ce sa mancam si cum sa ne spalam. Ne vor certa ca nu ne-am culcat la timp si nu am facut curat in casa. In curand, principala preocupare a romanilor va fi data de procese. Romanii au ajuns sa se dea in judecata pentru orice. Pentru gunoiul de pe scara, pentru geamul spart de un copil, pentru cainele care latra... In curand, pentru a face fata la atatea litigii, procurorii, judecatorii si avocatii vor reprezenta majoritatea populatiei acestei tari. Si acolo unde nu exista nici un litigiu de rezolvat se gaseste un avocat sa te convinga sa deschizi un proces. Oamenii au uitat ca lucrurile se pot rezolva si prin buna intelegere.

Dar cum ar putea sa-si readuca aminte, daca am ajuns sa pui procurorii sa explice ce este medierea? Mai ales ca, atunci cand ajungi intr-o asemenea situatie, indiferent care e pricina, oricum esti cu nervi intinsi la maximum. E ciudat ce arta am dobandit de a cobora totul in derizoriu. De ce trebuie sa facem tot timpul lucrurile pe dos? Daca am reusit cu greu sa infiintam institutia medierii, si aceasta a inceput incet-incet sa functioneze, de ce trebuie sa ne batem acum joc de ea? Caci asta inseamna atunci cand pui procurorii sa explice ce e medierea si cand pui avocatii pe post de mediatori. De ce trebuie sa reducem totul la procurori si la avocati? De ce totul trebuie sa fie acuzator? De ce nu poate fi decat razboi si penalizare si nu e loc si de buna intelegere? Caci medierea asta inseamna - sa invatam sa ne intelegem. Daca am inceput sa invatam... Unii au inceput sa invete sa medieze, altii au inceput sa afle ca exista mediatori. Daca am inceput sa ne convingem ca aceasta institutie chiar a inceput sa functioneze... Si sunt mii sau poate chiar zeci de mii oameni care deja au beneficiat de serviciile acestei institutii, economisind timp si bani si, poate, mai presus de toate, castigandu-si dreptul la sanatate si la o viata mai buna, caci tribunalele iti mananca viata la propriu, prin timpul pe care ti-l consuma si in primul rand prin stres, in asa fel incat multi intra intr-un proces sanatosi si ies, dupa ani de zile, bolnavi, indiferent ca au castigat sau au pierdut acel proces. Daca am vazut ca se poate si prin buna intelegere... Daca am vazut ca se poate si prin mediere... Atunci de ce vrem cu tot dinadinsul sa distrugem acum aceasta institutie? De ce ne vrem raul cu orice pret? De ce in locul mediatorilor trebuie acum sa punem procurorii sa explice ce e medierea? Sa fie clar, nu vreau o tara de procurori. Vreau o tara a bunei intelegeri. Vreau o tara in care lucrurile se rezolva prin mediere. Si asta cred ca este cea mai importanta cauza pentru care merita sa militam si sa luptam. Nu am nici un interes legat de vreun mediator sau de aceasta institutie, dar am un interes legat de viata mea, de sanatatea mea si dorinta ca in viitor copiii mei sa traiasca intr-o tara a medierii, a intelegerii si nu in una a urii si a procesomanilor. (Brandusa I., Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.