Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Utilizari miraculoase ale bicarbonatului de sodiu

Utilizari miraculoase ale bicarbonatului de sodiu

Email Imprimare

Acum ceva timp, presa a scris despre interzicerea folosirii bicarbonatului de sodiu in componenta produselor din carne. Atat timp cat bicarbonatul de sodiu este folosit in cantitati mici, acesta nu este daunator, la baza acestei interziceri sta faptul ca el poate ascunde mirosul sau gustul carnii, in special al celei stricate. Multi dintre noi cunoastem ca bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la mai mult decat produsele din carne sau prajituri. Am sa va spun despre cateva alte intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu, mai mult sau mai putin cunoscute.

Bicarbonatul de sodiu este un inlocuitor perfect pentru multe produse de igiena personala, de curatare si dezodorizare. Este si ieftin, si eficient. In loc de apa de gura, faceti o solutie din o lingurita bicarbonat de sodiu si un pahar cu apa. Clatiti gura si scuipati. Mirosul din gura va fi neutralizat. Mai mult, frecat pe dinti, duce la eliminarea petelor galbui.
Puteti elimina si alte mirosuri. Puneti in frigider o cutie deschisa cu bicarbonat si veti vedea efectul. Pentru a scapa de mirosurile provenite de la scurgeri, turnati o jumatate de ceasca de bicarbonat cand curge apa calda. Puteti scapa de mirosul neplacut al incaltamintei, presarand in ea bicarbonat. Aveti grija sa o scuturati inainte de a o utiliza.
Pentru piscaturile de insecte, faceti o asa-zisa alifie din bicarbonat si apa si masati locul afectat de intepatura. Daca aveti picioarele obosite, tineti-le in apa in care ati dizolvat patru linguri de bicarbonat de sodiu, va veti simti imediat mult mai bine. Daca va doare gatul, faceti gargara cu solutie de bicarbonat de sodiu, repetati de 5-6 ori pe zi.
Citeam, nu de mult, despre rolul bicarbonatului de sodiu in tratamentul cancerului. Un reputat doctor italian, Tullio Simoncini, spunea adu tumoarea in contact cu bicarbonatul de sodiu si cataloga bicarbonatul ca fiind cel mai bun mod de a incerca sa elimini o tumoare.
Puteti folosi bicarbonatul de sodiu si in efectuarea curateniei, pentru chiuvete, cazi, gresie, faianta, puneti bicarbonat pe o carpa umeda sau un burete si frecati. Se poate utiliza si la frecarea oalelor, ibricelor si cratitelor. Efectul e miraculos. Daca aveti de lustruit argintaria, de curatat cuptorul cu microunde sau cuptorul de la aragaz, nu neglijati puterea bicarbonatului de sodiu.
Cand este incalzit, bicarbonatul emana dioxid de carbon, tineti minte pentru cazul unui mic incendiu izbucnit in bucatarie. Este o metoda sigura de a elimina murdaria de pe fructe si legume, presarati bicarbonat si frecati usor, cu un burete. Dupa cele cate ati citit, sunt convinsa ca nu o sa va lipseasca din casa bicarbonatul de sodiu. Spor la treaba! (Aglaea Ciubotaru)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.