Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Recuperatori pentru stat!

Recuperatori pentru stat!

Email Imprimare

Exista oameni care pot fi incadrati la categoria recuperatori-amatori pentru statul roman! Acestia sunt cei care au nervi si curaj si care nu mai accepta sa fie furati de catre sefii sau patronii lor. Cu voia dumneavoastra, un exemplu in acest sens este cel al jurnalistilor care solicita controale pe respectarea legislatiei muncii sau/si se judeca. Dupa date Mediasind, au fost 6.000 de jurnalisti concediati de cand cu criza, dintre care 50 au anuntat ca se judeca pentru drepturile lor, pentru a obtine salariile prevazute in contractul colectiv de munca pe ramura, vechimea legala, plata altor sporuri furate cu nesimtire de patroni, dar numarul celor care se lupta pentru drepturile legale ii include si pe cei care au facut doar sesizari la ITM.

Ceea ce nu spune nimeni este ca acesti frumosi nebuni ai spiritului de dreptate aduc o gramada de bani statului roman! In momentul in care ITM-ul sau tribunalul constata paguba produsa jurnalistului, automat si statul are de castigat, prin obligarea angajatorului in culpa sa plateasca contributiile sale la salariul real, iar statul incaseaza si impozitul pe salariul final. Ca un exemplu, un singur jurnalist pagubit pe CCM poate incasa diferente de salariu si sporuri pe 3 ani, ceea ce inseamna ca el aduce statului mii de euro, iar daca ITM-urile cu conduceri politice ar aplica prevederile CCM la fiecare angajat indreptatit, s-ar aduna cateva milioane de euro! Din pacate, nu exista controale preventive, mai ales cand o parte a presei e de culoarea ta politica.
Cum ITM-urile nu fac nimic pentru a recupera voluntar acei bani, se pune intrebarea: statul ce ofera recuperatorilor, adica celor care s-au luptat pentru drepturile lor/lui? Un jurnalist concediat ilegal sau caruia nu i se platesc drepturile si care nu se lupta nu aduce un leu la stat, dar unul care castiga mii de euro pentru stat ramane doar cu satisfactia ca si-a luat banii care i-au fost furati de patron?! (Florentin Deac, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.