Miercuri, 20 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Casa parinteasca si un proces care nu se mai sfarseste

Casa parinteasca si un proces care nu se mai sfarseste

Email Imprimare

Vad ca discutiile despre mediere sunt din ce in ce mai dese. Ma numesc Maria si ma judec cu fratele meu pentru casa parinteasca. Nu ma judec de azi, de ieri, ci de peste patru ani. Tata a lasat in scris (o hartie scrisa de mana, fara valoare, dupa parerea mea) casa pentru fratele meu si anexele pentru mine, iar mie nu mi se pare corect, din moment ce eu am fost aceea care i-am ingrijit si pe el, si pe mama, atunci cand au fost bolnavi. Da, am cheltuit foarte multi bani din pensia mea. Eu si fratele meu nu ne mai vorbim de cand a inceput totul.

Nu stiu cat va mai dura procesul, sper ca nu foarte mult, intrucat nu mai pot sa continui din punct de vedere financiar. Si, citind despre mediere, imi vine in minte o intrebare: as putea primi casa daca as apela la un mediator? Mai pot apela acum la mediator? Acesta este scopul meu, intrucat cred ca mi se cuvine, fiind cea care a stat zi si noapte la capataiul parintilor. In cazul in care as dori sa apelez la un mediator, cum l-ar convinge acesta pe fratele meu sa participe si el la mediere? Fratele meu este un om foarte radical, nu accepta sa i se spuna decat ceea ce doreste el sa auda, chiar si in una din sedintele de judecata a fost scos afara din sala, dat fiind faptul ca isi sustinea parerea cu prea mult entuziasm in fata judecatorului.
Nu stiu pe nimeni din familie care sa fi apelat la un mediator pana acum, de fapt si eu am aflat destul de recent. Din ceea ce am citit pana acum, medierea este o solutie rentabila, insa m-ar interesa sa aflu cat de eficienta ar putea fi in cazul meu, in masura in care fratele meu nu este dispus sa colaboreze. Pana acum, dupa patru ani de tribunal, nu pot sa-mi imaginez cum am putea ajunge la masa tratativelor eu si fratele meu, in conditiile in care totul pare extrem de dificil. As vrea sa cred ca intr-o buna zi totul se va termina cu bine si noi ne vom relua relatia, asa cum era inainte.
Obisnuiam sa ne petrecem concediile impreuna si ne era foarte bine, apoi s-a ivit problema aceasta si eu am crezut ca el va intelege si vom ajunge la un acord, insa m-am inselat. Foarte multa lume ma condamna pentru ca mi-am dat fratele in judecata, insa am facut asta pentru ca nu cred ca ceea ce a scris tata a fost ceea ce isi dorea intr-adevar. Si mai stiu ca, desi sunt adesea condamnata, nu sunt singura care se afla in proces cu rude de grad apropiat. As putea oare sa ajung sa mai vorbesc cu fratele meu? Sa il fac sa inteleaga ca nu a fost corect din partea tatalui nostru? Deocamdata, justitia imi mananca banii (iertati-ma, dar acesta este cuvantul potrivit), insa ma amana si ma tot amana… incat nu stiu pana unde voi ajunge. Pe de alta parte, nu voi fi nicicand impacata, pana nu ma voi afla din nou in relatii bune cu fratele meu. E o situatie dificila, si justitia pare sa nu gaseasca rezolvare, oare ar putea medierea? (Maria Iacob, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.