Miercuri, 20 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Medierea, pe intelesul tuturor

Medierea, pe intelesul tuturor

Email Imprimare

Am sa va povestesc cazul meu, unul destul de complicat, care s-a intins pe mai multi ani. Este vorba de un proces de calomnie, cauza fiind urmatoarea: o ruda a sotului meu m-a jignit foarte tare, in prezenta mai multor rude, pe care ulterior le-am chemat martori la proces. In impulsul acela de moment, l-am dat in judecata si asa au trecut trei ani, timp in care si eu si sotul meu ne-am imbolnavit si nu am rezolvat nimic, am ramas doar cu bani dati in vant.

Daca as putea sa ma intorc in timp, nu m-as mai adresa nici macar instantei de judecata, pentru ca procesele, fie ele de oricare tip, fac foarte rau sanatatii. Ar fi trebuit sa trec cu vederea, m-am aprins prea repede, jignita de niste cuvinte care nu trebuiau rostite. Acum, ma gandesc daca as fi putut rezolva ceva, daca m-as fi simtit mai bine din punct de vedere psihic. Nu stiu, chiar nu stiu cum ar fi fost sa stam de vorba cu un mediator, nu stiu daca astazi situatia ar fi fost altfel, poate ca l-as fi iertat si acum fratii ar fi fost in relatii bune. Am ajuns la concluzia, dupa tot acest timp de cearta, ca in relatiile de rudenie ar trebui sa fim mai maleabili. Pana la urma, conteaza familia...
Insa atunci cand se intampla astfel de scene neplacute, iata ca recurgem si la metode radicale de pedepsire a celuilalt. In ultimul timp, am auzit cazuri de genul acesta, rezolvate de catre mediatori si as vrea sa stiu, in cazul in care pe viitor ma voi confrunta cu astfel de probleme, cum se procedeaza? Ce trebuie sa faci ca sa obtii ameliorarea unei relatii aflate in conflict? Ce face mediatorul, este el un fel de psiholog care impaca, facandu-te sa vezi lucrurile altfel? Se rezolva intr-adevar problemele acestea apeland la mediator sau mediatorul se ocupa doar de anumite cazuri, sa le spunem mai grele?
Vedeti voi, noi, pensionarii, suntem neputinciosi din punct de vedere financiar, insa problemele noastre sunt sau pot fi la fel de grave ca ale tinerilor, insa noi nu stim inca sa ne tratam problemele cu ajutorul metodelor nou aparute astazi. Ce este medierea, pe intelesul nostru, al oamenilor trecuti de prima tinerete? (Doina Teodorescu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.