Miercuri, 20 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Medierea in conflictele din scolile romanesti

Medierea in conflictele din scolile romanesti

Email Imprimare

In 2007, mi-am dat copilul la scoala, o scoala despre care se spunea ca este una dintre cele mai bune din judet. Primele doua luni au trecut relativ bine, insa apoi au inceput problemele, niste probleme aparent mici, care au degenerat apoi, in indiferenta uimitoare a personalului de la scoala. Unul dintre colegii fiului meu, un copil foarte energic (eu cred ca avea ADHD), imi deranja copilul, insa plecand de la simple jocuri se ajungea la pumni si la vanatai. Evident, am sesizat conducerea scolii, insa, dincolo de mustrarile care nu aveau nici un efect, nimic nu se intampla. Am discutat si cu parintii copilului si mi-au spus ca este dreptul lor sa dea copilul la scoala, la fel ca ceilalti copii, nerecunoscand ca fiul lor avea o problema de adaptare in comunitate. Neavand nici o alta posibilitate de sprijin, nici din partea invatatoarei, nici din partea conducerii scolii, am ajuns sa-mi retrag copilul si sa-l transfer la o alta scoala, unde este si acum, de altfel.

Mi-as dori sa stiu, in cazul in care pe viitor ma voi mai confrunta cu astfel de cazuri, ar fi posibil ca un mediator sa rezolve o astfel de problema si cum? Cum s-ar fi rezolvat daca as fi apelat la un mediator, in conditiile in care nici macar invatatoarea nu m-a sprijinit, recunoscand faptul ca vanataile copilului meu erau cauzate de catre celalalt coleg? Eu consider ca astfel de cazuri sunt foarte grave, insa nu am apelat la justitie stiind ca acolo risc sa cheltuiesc o gramada de bani, plus ca nimeni nu mi-ar fi garantat ca problema se va rezolva.
Vazand ca in ultima vreme sunt multi care vorbesc despre mediere, as dori sa stiu daca astfel de probleme, cum ar fi conflictele dintre elevi, desigur, cele serioase care implica violenta verbala sau fizica, ar putea face obiectul medierii.
Sistemul nostru de educatie are inca lacune foarte mari, iar eu am fost foarte revoltata vazand ca nu gasesc o solutie la o problema aparent banala, insa iata ca asta este, din pacate, o realitate a invatamantului romanesc. Sper ca prin mediere sa se faca pace si in scolile din Romania, pentru ca acolo ne cresc copiii si de modul in care acestia cresc depinde viitorul tarii noastre. La momentul respectiv nu stiam nimic despre mediere, nici acum nu stiu foarte multe, insa as fi interesata sa aflu cum ar putea fi ea utila in cazul conflictelor de acest gen. (Stela Bota, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.