Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Civismul romanesc de ocazie

Civismul romanesc de ocazie

Email Imprimare

Iubitorii de sange si de revansa contra cainilor comunitari aruncati in strada de javre pe doua picioare pot fi multumiti! Au obtinut legea care le hraneste setea de razbunare si sentimentul ca sunt mai presus ca niste animale fara stapan. Insii care s-au gasit sa reactioneze doar la presiunea televiziunilor de partid si de stiri si la indemnul organizatorilor de mitinguri, autorizate sau nu, ar trebui sa iasa acum in fata si sa spuna: am votat pentru victima din considerente… etnice! In momentul in care un turist japonez e omorat in centrul Bucurestiului, televiziunile de stiri ale PC si PDL nu faceau campanie pentru executia cainilor, nimeni nu venea la televizor sa intretina delirul impotriva cainilor. In momentul in care e vorba de un roman - si un copil, pe deasupra -, facem campanii!

Ceea ce e absurd, nu exista civism in functie de etnie, de rasa, aia o fac triburile prin Africa, probabil. Probabil ca unii ar spune: japonezul ala nu a avut bunica, ca sa nu il supravegheze si japonezul naibii umbla dupa chestii turistice in centrul orasului european, pentru a sfarsi omorat de caini! Al naibii japonez, nici nu a fugit de bunica-sa, nici nu a trecut pe vreo proprietate privata, ce tupeu pe asiatic, sa fie omorat in centrul orasului! Si ce tupeu pe romani, sa reactioneze numai cand moare unul de-al lor!
Ne amintim ca acum vreo 2 ani un jucator de culoare a fost pacalit sa vina sa joace in Romania, dupa care i s-a zis sa o stearga. Omul, suparat, ar fi spus ceva de Romania deloc flatant, iar reactii ale unor mari romani au fost pe cateva site-uri si mai mult in mediul electronic, cum ca asta indrazneste sa zica ceva de scumpa, inestimabila si nerepetabila Romanie! Marii astia romani au uitat ca practic isi injura tara cam zilnic (tara e de rahat, oamenii sunt de rahat, pacat ca e tara locuita s.a.m.d.), iar cei care pleaca din tara pentru a lucra sau a se stabili definitiv in strainatate au si ei limbajul la fel de direct in directia valorii Romaniei. Doamne, fereste, ca un strain sa spuna ceva de Romania, ca unii sar gardul! Cum ar veni, noi locuim, dracului, aici, putem sa ne injuram tara, dar cum isi permite asta un strain?!
Mesajele de tipul acesta le-am auzit si de la cei plecati sa munceasca in Anglia, Spania, Italia sau aiurea. Tara e de rahat, au sustinut ei, plecand sa munceasca pe bani mai multi, dar sub un bastinas din Anglia, Spania si Italia si lasand in tara zisa de… rahat parintii, pentru a le plati noi pensiile, ca niste oameni de… rahat ce ar trebui sa fim… (Florentin Deac, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.