Cum sa consumam fructele...

Imprimare

Stim cu totii ca este benefic sa consumam fructe, dar oare stim si cum sa le consumam? Trebuie ca intotdeauna sa consumam fructele pe stomacul gol. Motivul este ca fructele sunt digerate in intestinul gros. Fructele trec rapid de stomac si isi elibereaza sucurile in intestinul gros, dar, daca gasesc in stomac alte alimente, sunt blocate acolo si incep sa fermenteze. Altfel spus, imediat cum fructele vin in contact cu mancarea din stomac, intreaga masa de alimente incepe sa se strice. Daca mancati fructele ca desert, dupa cina, probabil veti petrece noaptea cu o senzatie de greu in stomac si un miros neplacut in gura, pentru ca nu ati mancat corect. Nu ati consumat fructele pe stomacul gol.

Cand luati micul dejun, nu mancati alimente multe, pe care le veti digera greu. Consumati o cantitate mica de alimente, fructe pe care corpul le poate absorbi rapid si va vor ajuta la curatirea organismului. Puteti consuma fructele si intre mese, sub forma de gustari, dar niciodata dupa mese. Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza si pierderea in greutate, atunci cand este necesar.
Natura este cel mai bun medic si a dozat excelent substante hranitoare in fiecare rod al ei. Fructele au beneficii incredibile asupra organismului uman, datorate compozitiei lor. Contin numeroase vitamine si substante nutritive care intaresc organismul, cresc nivelul imunitar, previn boli si uneori chiar ajuta la vindecarea acestora.
Este indicat ca fructele sa fie consumate proaspete. Gatitul distruge valoarea potentiala a fructelor. Cand simtiti nevoia unui suc, beti un fresh, un storcator de fructe se va dovedi o investitie bine gandita. Iar, de vreti sa diversificati, faceti o salata de fructe, pe langa fructele proaspete, puteti adauga si fructe uscate, fructele uscate de la Sanovita sunt o optiune excelenta. Stropiti compozitia cu un lichior sau cu rom, iar daca nu aveti, puteti folosi cognac. Lasati cel putin o ora la frigider, spre a se intrepatrunde gusturile. Puteti sa serviti salata in boluri de sticla sau in interiorul unor fructe, cum este pepenele galben, caruia i-ati scobit miezul. Pofta buna! Si nu uitati, nu serviti fructele ca desert! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Stock.XCHNG)

www.allurecosmetics.com.ua/
www.rondell.kiev.ua/