Marti, 2 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Ce inseamna "Craciun Fericit"...

Ce inseamna "Craciun Fericit"...

Email Imprimare

De cate ori am auzit si vom mai auzi inca, pana de Craciun, urarea Craciun Fericit, in care pana si adjectivul devine un cuvant scris cu majuscule, din pacate, de cele mai multe ori, acestea nu sunt decat cuvinte simple, spuse in circumstantele sarbatorilor de iarna, fara a fi constienti pe deplin de insemnatatea reala a acestei urari. Cu alte cuvinte, valoarea autentica a acestei urari s-a diminuat foarte mult, ea devenind o expresie spusa automat, atunci cand imprejurarile o cer, dar acest lucru se intampla, din pacate, cu majoritatea cuvintelor si expresiilor pline de semnificatii; exista intotdeauna riscul ca ele sa fie banalizate.

Cati dintre copiii nostri stiu semnificatia acestei urari? Cei mai multi dintre ei, asa cum au vazut la noi, adultii, asociaza Craciunul cu o perioada in care se primesc multe cadouri, pentru ca, din pacate, in ultimul timp, spiritul sarbatorilor se reduce la ceea ce ofera societatea consumista de astazi. Daca ar fi sa ne intoarcem in timp, ne-am regasi stramosii in casele lor modeste, inconjurati de copii si nepoti, asteptand momentul nasterii celui mai iubit, dar si celui mai sacrificat copil din istoria omenirii: Iisus. Nu erau bogati stramosii nostri, insa din sacul acela de mere, din sacul acela de nuci, umpleau intotdeauna traistutele copiilor care umblau din casa in casa pentru a prevesti Nasterea Mantuitorului.
Astazi, desi auzim pe fiecare straduta urarea Craciun Fericit, ea nu mai are efectul acela de altadata, poate pentru ca nu mai este spusa din toata inima, ci pe fuga, ca o obligatie, ca pe o insiruire de cuvinte pe care, fie ortodox, catolic sau chiar ateu, este neaparat nevoie sa o rosteasca circumstantial, pentru ca tine de educatie. Pentru unii, aceasta perioada inseamna doar un pic de relaxare, un mic concediu, o pauza de la birou, pentru altii e o continua agitatie, un stres inimaginabil, o cursa contra-cronometru intre ofertele de ultima ora din magazine, iar pentru copiii nostri, Craciunul se transforma (daca nu cumva s-a intamplat deja) intr-o perioada in care au invatat sa fie cuminti pentru ca alternativa contrarie inseamna cadouri mai putine, insa toti uitam sensul real al acestei sarbatori, acela al Nasterii Mantuitorului.
Ar fi suficienta doar o clipa de ragaz in care sa ne amintim cine suntem si cui ii datoram tot ceea ce avem si apoi totul s-ar intampla natural, iar noi am fi capabili sa simtim din nou ceea ce inseamna Craciunul si atunci, urarea Craciun Fericit s-ar insufleti asa cum obisnuia sa o faca cu ani in urma.
Pentru ca aici, acasa la Dacic Cool, am intalnit oameni care simt la fel, oameni care gandesc profund si bine, mentalitati sanatoase de care sunt sigura ca stramosii nostri ar fi mandri, le spun tuturor, din toata inima, un Craciun Fericit alaturi de fiintele dragi si sa intampinati sarbatoarea nasterii lui Iisus cu sufletul curat! Si pentru ca sunt departe de casa, as vrea sa le multumesc celor doua familii de romani (familia Tofan si familia Anitoae) care m-au adoptat si m-au inclus in vietile lor, care m-au ascultat zilnic si care m-au facut sa zambesc chiar si atunci cand eram trista. Asadar, din inima deschisa si sincera, Craciun Fericit tuturor! (Rodica Puscasu, Foto: crestinortodox.ro)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.