Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Decredibilizarea familiei

Decredibilizarea familiei

Email Imprimare

Ca si cum sunt prinsi de un val al nebuniei, unii au ajuns sa decredibilizeze familia, de parca familia ar fi fost vreo institutie comunista, de care le e rusine! Chiar daca provin din familii normale, unii aleg calea concubinajului, ca sa fie la moda, pentru a-si apara averea de partener, din lene, din argumente religioase sau din alt motiv stiut doar de ei si, probabil, copiii dobanditi din astfel de legaturi vor lua exemplul parintilor si pentru ei familia adevarata va fi ceva de care sa se fereasca.

Cum familia nu mai are valoarea de odinioara si numarul copiilor a scazut, iar statistica spune ca vom ajunge cu populatia la nivelul anului 1946, adica la 16 milioane, cam ca inainte de regimul comunist, ceea ce spune ceva despre ce s-a reusit negativ in 24 de ani de capitalism, de libertinaj, de presa libera, de neinterventia statului pentru incurajarea familiilor.
Familia nu mai e familie cu adevarat si din perspectiva celor plecati sa munceasca afara. De regula, pentru cateva sute de euro refuzati de un spaniol sau italian, un roman isi lasa familia si copiii si merge sa munceasca afara. Statistica spune ca sunt peste 100.000 de copii care au cel putin un parinte afara si se poate spune ca acesti copii nu mai pot sa traiasca intr-un mediu normal, de familie. Ei se vor simti, probabil, abandonati, neiubiti, lasati la rudele indepartate sau la bunici aproape neputinciosi pentru crestere si educare.
Din nou, familia are de suferit! Daca luam si mass-media, avem si aici decredibilizarea familiei. De la promovarea a tot felul de neterminati care divorteaza si se recasatoresc pe banda rulanta pana la cei si cele care isi spurca partenerii la locul de munca, cum se intampla la televiziuni care angajeaza matracucile respective. Concluzia?
Familia este vazuta de unii romani ca o institutia care nu mai corespunde capitalismului actual, cei care sunt familisti si nu calca stramb sunt vazuti ca un fel de fraieri, conteaza numarul de parteneri si divorturi pentru o cariera in presa de scandal, iar statul se face ca nu vede cum conceptul de familie e facuta praf, cum copiii din relatii dubioase sufera, cum familia a devenit mai mult un… arhaism. (Florentin Deac, Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.