Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Ai carte, ai parte!

Ai carte, ai parte!

Email Imprimare

Seara vin foarte obosit de la lucru. Cina este un moment foarte important pentru mine deoarece am timp sa stau linistit impreuna cu familia mea. Apoi iau o carte in mana si citesc sau deschid televizorul si ma uit la emisiuni de doi bani cu pitipoance. Cartea ma ajuta sa ma relaxez si ma face sa uit de toate problemele de la lucru, emisiunea de la TV imi aduce aminte de colegii mei care barfesc asemenea vedetelor.
Cartea ma face sa visez, in timp ce vizualizez cu ochii mintii intamplarile si povestea ce ma tine cu sufletul la gura, emisiunea TV imi aminteste ca nu mi-am terminat treaba la lucru pe ziua respectiva. De abia astept sa aflu ce se intampla in carte si nu ma duc sa dorm decat atunci cand am terminat de citit capitolul, sunt scarbit de tot ceea ce se vorbeste la TV si ma intind pe pat, dar cu greu adorm, pentru ca problemele zilnice inca mai alearga prin mintea mea.

Este alegerea fiecaruia ce face in timpul liber, dar este important sa stim urmatoarele: cititul relaxeaza, dezvolta inteligenta si creativitatea, ne ajuta in diferite situatii concrete din viata de zi cu zi, ne face sa fim mai rationali, sa gandim limpede si sa facem alegeri pe care nu le vom regreta. Tembelizorul, dupa cum este numit in mod ironic, ne infatiseaza adeseori situatii de prost-gust si persoane fara caracter. Intr-un studiu efectuat de cercetatori in domeniu s-a dovedit ca o anumita parte a creierului responsabila cu gandirea si creativitatea este stimulata foarte putin atunci cand ne uitam la televizor si foarte puternic atunci cand citim. Copiii care se uita prea mult la televizor ajung sa vorbeasca precum persoanele prezentate, sa fie "crescuti" de acestea, iar caracterul lor este definit de aceste persoane.
In randul scolarilor, din ce in ce mai putini copii citesc, iar cei care o fac sunt obligati de profesori. Mai demult, cititul era o placere, o bucurie, era ca un premiu: numai dupa ce imi terminam treburile casnice, parintii ma lasau sa citesc din cartea preferata. Din pacate, acum este privit ca o povara.
Cititul este, de asemenea, recomandat in terapiile antidepresive. Cititul ii ajuta si pe bolnavii de Alzheimer sau prevenirea Alzheimerului: degradarea celulelor creierului si neuronilor se face mai lent daca citim sau dezlegam rebusuri si integrame. In ziua de azi, cartile s-au scumpit foarte mult, dar acest lucru nu ar trebui sa fie un pretext pentru a nu citi, pentru ca ne mai ramane optiunea anticariatelor. Sau sa vanam reducerile online, asa cum facem cu alte produse. Si nu uitati: cel mai de pret cadou daruit cuiva este o carte! (Razvan-Constantin Ciubotaru, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.