Vineri, 5 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Strasbourg, oras european

Strasbourg, oras european

Email Imprimare

Am avut de curand fericita ocazie sa vizitez un oras minunat, Strasbourg, capitala Alsaciei. Situat in estul Frantei, la granita cu Germania, pe malul stang al raului Rin, este traversat de un afluent al acestuia, ILL. Strasbourg a devenit punctul zero al Europei unite. Institutii importante europene sunt reunite in Strasbourg: Consiliul Europei, Parlamentul European, Comisia si Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Toate aceste cladiri au o arhitectura extraordinara, le-am fotografiat spre a exprima mai bine ceea ce nu pot spune in cuvinte.

Sunt cladiri futuriste, cu fatade de sticla, inconjurate de spatii verzi, reunite intr-un cartier european. Nu este deloc intamplator ca a fost ales Strasbourg pentru a le gazdui, orasul are ca element definitoriu multiculturalismul si este situat chiar in inima Europei Occidentale. Strasbourg a fost denumit si orasul reconcilierii, locul in care uiti ce nationalitate ai.
In Strasbourg se imbina istoria belicoasa dintre Franta si Germania, acesta apartinand cand uneia, cand celeilalte, cu unitatea europeana al carei simbol este. Arhitectura orasului este una medievala, avand atat influente franceze, cat si germane. Cel mai vizitat obiectiv turistic al orasului este Catedrala catolica Notre Dame, una dintre cele mai frumoase catedrale in stil gotic din Europa, avand un turn de 142 de metri inaltime. Un alt punct de atractie, nu departe de catedrala, este Petite France, cartierul cel mai pitoresc al Strasbourgului, case tipic germane, o lume ca in povesti, cu stradute stramte, pietruite.
Aflat sub semnul unitatii europene, Strasbourg va indeamna sa-l vizitati, puteti face un tur al orasului atat pe uscat, cat si cu vaporasul. Merita! Macar o data in viata! (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.