Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Despre consumul excesiv de zahar

Despre consumul excesiv de zahar

Email Imprimare

Noi, romanii, si nu numai, consumam multe alimente bogate in zahar. Conform studiilor realizate de Centrul de Control si Preventie din Statele Unite ale Americii, consumul excesiv de zahar se afla in stransa legatura cu riscul de aparitie a bolilor de inima, care pot duce la deces. Autorii studiului au analizat datele obtinute din sondajele desfasurate de-a lungul anilor pentru a observa obiceiurile alimentare ale oamenilor (1988- 2010). Concluzia a fost urmatoarea: o cantitate de 350 ml de suc (bautura carbogazoasa cu adaos de zahar) pe zi creste cu o treime riscul de aparitie a unei boli cardiovasculare, diabet. Persoanele care isi procura intr-o zi peste 15% din numarul caloriilor din alimente procesate care contin zahar sunt predispuse la astfel de boli.

Problema consta in faptul ca o multime dintre alimentele procesate pe care le consumam zilnic contin zahar. Il gasim atat in paine, cat si in iaurturile cu arome, biscuiti, cereale, sosuri, ketchup, fructe uscate, conserve cu legume si nu numai. Din aceasta cauza, este posibil ca noi sa consumam mai mult zahar pe zi decat ne dam seama. Cu totii putem fi afectati de consumul excesiv de zahar, fie ca avem o greutate potrivita, fie ca suntem supraponderali, fie ca facem miscare zilnic sau stam toata ziua pe scaun. Cu totii ar trebui sa tinem cont de aceste date si sa fim mai atenti la alimentele pe care le consumam. Deci, dragi prieteni Dacic Cool, pentru sanatatea voastra si nu numai, evitati consumul excesiv de zahar! (Maria Gherghely, Foto: freeimages.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.