Sambata, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Simbolul Parisului, Turnul Eiffel

Simbolul Parisului, Turnul Eiffel

Email Imprimare

Cea mai frumoasa constructie a Parisului, Turnul Eiffel, a devenit un simbol atat pentru Paris, cat si pentru intreaga Franta. Turnul, construit pe schelet de otel, poarta numele inginerului constructor Eiffel. Mi-am dorit de mult sa-l vad si de curand am avut acest prilej. Am fost fascinata. Daca ajungeti la Paris, este de neconceput sa nu vizitati turnul. Chiar daca sunt cozi foarte mari, se merita. Eu am urcat in turn noaptea, spectacolul de lumini oferit din varful turnului este fantastic. Turnul are trei etaje de acces. La etajul unu si doi se poate ajunge atat pe scari, cat si cu liftul, dar in varful turnului se poate ajunge doar cu liftul.

Putina lume stie ca turnul din capitala Frantei a fost realizat dupa o tehnologie descoperita de inginerul roman Gheorghe Panculescu. Eiffel, impresionat de tehnologia montarii caii ferate Bucuresti – Predeal, l-a intalnit pe Panculescu, cel care inventase un sistem de imbinare a traverselor de cale ferata, care avea sa revolutioneze constructiile metalice. Impreuna au discutat despre adaptarea tehnicii la constructia turnului. Structura turnului a fost construita din otel produs la Resita si la furnalul din Govajdia, Hunedoara.
Turnul a fost construit in centrul Parisului pentru a servi drept arc de intrare la Expozitia Universala din 1889. A fost cat pe ce sa fie demolat atunci cand contractul de inchiriere al terenului pe care a fost construit, incheiat pentru Expozitia Internationala pe termen de 20 de ani, a expirat in 1909. A fost insa salvat datorita rolului sau important in telecomunicatii. Turnul Eiffel a fost cea mai inalta structura construita de om pana la finalizarea cladirii Chrysler din New York, in anul 1930. Turnul masoara 324 metri inaltime, cu tot cu antena din varf. Greutatea turnului depaseste 10.000 de tone. Intretinerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro inchis, la fiecare 7 ani.
Turnul Eiffel este una dintre principalele destinatii turistice ale lumii si una dintre cele mai frapante constructii din lume. Tehnologie romaneasca, otel romanesc, sa stim si sa ne mandrim! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.