Sambata, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea O istorie recenta din care romanul nu invata nimic

O istorie recenta din care romanul nu invata nimic

Email Imprimare

Se spune ca istoria se repeta, ca trebuie sa invatam din greseli, ceea ce nu ar insemna, neaparat, ca romanul poate invata ceva din istoria recenta si, mai ales, din greseli. Cum se poate explica ca, dupa ce am urat cu totii comunismul adus de unii cu forta si apoi cu acceptul marilor democrati, acceptam conducatori ai vechiului regim, uneltele comunismului urat, ca sa ne conduca?! Daca verificati anii 1989 si 2014 veti vedea ca in mare parte cei care sunt pe liste, candidati sau in functie, sunt tot cei care erau in partid si acum 25 de ani, cei care, dupa ce s-au dezis de comunism, sunt propovaduitorii unui capitalism dupa ureche!

Cum se explica si ca am ras de Nicu si Lenuta, conducatorii partidului, dar acceptam in functii importante democrate sau liberale tot cate un tovaras si tovarasa sa de viata sau chiar cate o fiica a… tatalui sau?! Cum se face ca ne-am uitat fara sa ne deranjeze la cum se faceau ca muncesc sportivii de la cluburile comuniste, tinuti prin munca celorlalti, pe pontaje fictive, dar nu ne deranjeaza analfabetii moderni, cu  banii publici livrati pe echipe de partid si primarie, care nici macar nu apar pontati pe undeva, ca sa justifice banii dati pomana, mai bine zis furati pe carnet de partid din banii cu care trebuiau facute scoli, gradinite, spitale, cinematografe sau teatre?
Cum se face ca ne deranja ca partidul comunist era prea putin orientat spre religie si credinta, dar astazi acceptam bisericile orientate, dar spre partid si spre banii publici prin oameni de partid? Cum se face ca am primit doua mandate si jumatate de Iliescu si ne-a deranjat, dar altii ne-au dat doua mandate de Basescu care s-au dovedit egale cu cele doua si jumatate ale celuilalt… ESCU, si iar nu am facut vreo branza in materie de evolutie? Cum se face ca unii ne-au spus ca sefii de partid sunt locomotive electorale si ca e nevoie, ca sa scapam de ele, sa defazam alegerilor generale de cele pentru presedinte si am ajuns ca tot prostovanii de sefi de partid sa faca pe locomotivele electorale?
Cum se face ca ne-au placut tuturor colindele adresate gospodarului care pune ceva din munca lui pe masa, dar copiii nostri sunt invatati sa fie sclavii politici, fiind trimisi, incolonati, la primarii si prefecturi, ca sa colinde omul politic si sa primeasca pachetele pe firmele de partid ale pramatiei cu carnet de partid? Cum se face ca romanul uita toate nenorocirile facute de semenii lui si gaseste mereu cate o scuza: ba ca nevasta aluia era o scorpie, ba ca anturajul aluia era de vina, ba ca idiotul e baiat bun, educat bine, dar ceasul rau si alinierea planetelor l-au facut sa fure milioane de euro - altfel e un tip in regula -, ba ca hotul e bolnav, fotbalist, pacalici TV sau  minoritar si trebuie salvat de puscarie, ca un bun national care trebuie respectat! Desigur, intrebari retorice, nimeni nu are raspuns si nimeni nu poate schimba peste noapte fibra neamului. Cum ii cresti, asa ii ai, spunea o vorba referitoare la copii. In privinta poporului roman se poate spune, probabil… cum l-ai condus, asa il si ai si il vei avea mereu la acelasi nivel, plafonat si lipsit de perspective. (Florentin Deac, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.