Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Un stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos

Email Imprimare

Inca nu am reusit sa inteleg de ce oamenii de la sat pleaca la oras pentru conditii mai bune de trai? Conditiile ni le putem crea si singuri, nu trebuie sa dam un stil de viata sanatos pentru o viata aglomerata in oras. Bunicii mei locuiesc la sat, unde tehnologia nu a ajuns inca, si de fiecare data astept cu nerabdare sa merg sa ii vizitez. Viata pe care o traiesc acolo este exact asa cum ar trebui sa o avem cu totii. Legumele si fructele sunt cultivate de ei, fara ingrasaminte chimice, fara hormoni de crestere. Lactatele sunt din propria ograda, grase si sanatoase, painea de casa, coapta pe vatra, iti lasa gura apa numai cand te gandesti la ea.

Cum sa lasi toate acestea si sa pleci la oras? Suntem ceea ce mancam, de aceea si sanatatea noastra lasa de dorit. Zilnic navalim in supermarketuri pentru oferte, pentru a cumpara produse de import. De ce Romania exporta asa de multe produse catre Uniune? Deoarece strainii stiu sa aprecieze calitatea produselor noastre. Iar noi ce facem? Importam produse de duzina in cantitati industriale la preturi de nimic.
Oamenii inca nu inteleg ca trebuie sa puna accent pe calitate, si nu pe cantitate. Trebuie sa avem grija ce le punem copiilor in farfurie; de ce sa nu cumparam o gaina de tara gustoasa si sanatoasa, si mergem in supermarket sa cumparam un pui ingrasat cu hormoni de crestere? Noi suntem singurii vinovati de sanatatea noastra subreda, noi acceptam aceste nereguli. Incercati pe cat puteti, zilnic, sa inlocuiti cate un aliment de import cu unul de la piata si diferenta se va simti de la o zi la alta. Va multumesc ca ati citit aceste randuri si nu pot decat sa sper ca veti fi de acord cu mine. (Alina Avram, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.