Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Invatamant sanatos, la 25 de ani de la Revolutie, un banc!

Invatamant sanatos, la 25 de ani de la Revolutie, un banc!

Email Imprimare

O Romanie sanatoasa presupune, dupa mine, un invatamant sanatos! Avem peste 25 de ministri pentru 25 de ani de minister, asadar, fiecare nebun a venit cu pasarica lui si nimeni nu a pus in aplicare proiectele anterioare, cu mici exceptii. Am trecut in 25 de ani de la admiterea cu concurs in facultate la plicul si inscrierea pe lista, pentru salariile de sute de mii de lei ale conducerilor universitatilor de stat cu mult mai multe locuri cu taxa decat omologul lor de la privat!

Am trecut si prin propuneri imbecile, cu intratul la facultate fara Bac, inventia rectorului Andronescu, disperat ca nu poate baga in facultate toti amatorii de diplome pe bani. Am inventat clasa zero ca sa motivam investitiile unor baieti destepti, dar am constatat ca nu exista spatii si profesori pentru asa ceva. Am scos un an de facultate, ca sa inventam masteratul care completeaza facultatea (doh!), si doar medicii mai invata exact atatia ani (6) pentru o diploma cat invatau si inainte de 1990.
Am schimbat numele ministerului, care nu mai e al Invatamantului, ci al… Educatiei, de parca educatia se face la scoala, nu acasa! Am inventat materii precum Religie - cultul ortodox si Sahul, pentru a servi interesele financiare si de indoctrinare ale unora si pentru a se plasa oameni fara calificare in sistem, am obligat elevii sa semneze, prin parinti, pentru ca banditii din primarie sa lucreze la scoli pe firmele de partid hotesc si etnic, iar elevii au fost incolonati pentru a sorcovi conducatorul iubit care le face pachetele din banii publici pe loaza abonata la banul public si nimeni nu a comentat hotiile tovarasului fost tovaras, pe care le-ar fi comentat inainte de 1990, dovada ca spiritul civic la romani e inferior pana si cuvantului… inferior, asa cum e definit in DEX.
Am acceptat ca tot felul de neterminati sa scoata manuale pentru scoli, dar ei fiind fara grade didactice, fara calificari, doar niste smecherasi care au o tipografie si un gangster la minister care sa le avizeze aiureala, am acceptat mita in campania electorala a banditului de la primarie, cu tichete cadou pentru profesori, pe care le-au si dat inapoi, fiind ilegale, si am acceptat consultatii platite exact la profesorul care nu e in stare in clasa sa ii invete pe elevi. Si, nu in ultimul rand, am acceptat ca toti repetentii, plagiatorii si hotii de drept de autor sa ne conduca fie la ministere, fie in scoli, fie la inspectoratele scolare, avizand hotia prin dezinteresul dovedit. Sunt 25 de ani de la Revolutie si poate niciodata invatamantul romanesc nu a aratat mai stupid, mai politizat, mai furat de banditii pe care i-am ales. Cu toate acestea, sa ne… bucuram, asadar, cum suna versurile Gaudeamus Igitur?! (Florentin Deac, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.