Marti, 2 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Sa ne pastram trupul si mintea sanatoase

Sa ne pastram trupul si mintea sanatoase

Email Imprimare

Un vechi proverb spune Pastreaza haina de noua, iar sanatatea de tanar. Asadar, modalitatea de a avea o viata sanatoasa se invata de mic si se are grija de ea ca de cea mai de pret avutie. Sa ne plimbam copiii in aer liber, sa ii invatam sa aleaga cerealele, fructele, legumele, supele in detrimentul dulciurilor, fast-food-ului, sucurilor. Daca mediul in care traim este unul sanatos, implicit si sanatatea noastra va fi ca de fier sau, mai bine zis, ca de otel, pentru ca fierul se mai oxideaza pe ici, pe colo.

Un alt proverb cunoscut mai spune Curatenia este mama sanatatii, curatenia din mediul inconjurator, fara poluare, curatenia in casele noastre, in tara noastra, locul pe care il numim "acasa" atunci cand suntem plecati. Sa renuntam mai des la a merge cu masina, sa mergem pe jos, cu bicicleta sau cu rolele. Pentru un viitor sanatos, sa invatam sa mancam legume si fructe bio, sa plantam copaci pentru purificarea aerului, sa pastram natura curata, sa reciclam deseurile, sa ingrijim si sa crestem flori de apartament, sa facem miscare in aer liber, sa fim atenti la toate alimentele pe care le consumam.
Sa ne pastram mintea sanatoasa, gandind pozitiv, zambind mai des si incurajandu-ne pe noi insine, sa ne pastram trupul sanatos imbratisandu-i zilnic pe cei dragi pentru a capata energia pozitiva. Stim ca sanatatea e mai buna decat toate, atunci cand ne facem bine dupa o boala, revenim la viata, si asta se vede pe chipul nostru. Sa fim sanatosi si sa raspandim sanatatea in jurul nostru! (Oana-Alexandra Stanciu, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.