Marti, 2 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Intreaga lume respira fotbal

Intreaga lume respira fotbal

Email Imprimare

De o saptamana, intreaga lume scandeaza sloganul Campionatului Mondial de Fotbal: Fifa - for the game, for the world (Fifa - pentru joc, pentru lume). Editia a 20-a a Campionatului mondial Fifa 2014 se desfasoara in Brazilia. Aceasta tara a fost aleasa sa gazduiasca acest campionat in urma depunerii mai multor candidaturi din diferite tari din America de Sud. Acest campionat se desfasoara o data la 4 ani, cel din 2010 a avut loc in Africa de Sud, trofeul fiind castigat de Spania. Sistemul de joc este unul piramidal, de knock-out, 32 de tari structurate in 8 grupe a cate 4 echipe nationale. Fiecare echipa joaca cate 3 meciuri pentru a trece de faza grupelor. Campionatul a inceput in data de 12 iunie 2014 si se va sfarsi in 13 iulie 2014, cand va avea loc marea finala.

Brazilia, tara gazda, e o tara cu o puternica cultura fotbalistica. Capitala este la Brasilia, dar cel mai mare oras este Sao Paulo. Limba oficiala este portugheza, iar moneda este realul brazilian (real brasilero). Ceea ce este interesant in ceea ce priveste campionatul mondial este ca in Brazilia acum este iarna, pentru ca cea mai mare parte a suprafetei tarii este situata in emisfera sudica, iar la orele 18 (orele lor) se insereaza. Clima Braziliei este tropicala de la Ecuator spre Nord, de asemenea, si intre Ecuator si Tropicul Capricornului, spre sud este subtropicala, iar local este temperata. Ziua in timpul meciurilor temperatura este de aproximativ 25-26 grade Celsius, umiditatea este foarte mare, poate ajunge si la 80% in Amazon, Manaus, ceea ce face ca transpiratia sa fie abundenta si, implicit, disconfortul jucatorilor este mare. Si, pentru ca nu era destul, averse cad in reprize de mai multe ori pe zi.
Din pacate, Romania nu s-a calificat, a scos-o din play-off Grecia, dar tot suntem mandri de fotbalistii romani. Oricum, in Romania, de cand a inceput campionatul, in aer miroase a fotbal, iar fanioanele si suvenire in culorile steagului Braziliei se afla la toate supermarketurile, iar toate produsele au promotii cu ocazia acestui campionat. Intreaga lume respira fotbal, toate tarile, chiar si cele care nu s-au calificat, fac lideri de audienta televiziunile care transmit campionatul. Pana la urmatorul campionat din 2018, care va avea loc in Rusia, sa ne bucuram si sa savuram fiecare meci al Fifa World Cup 2014 din Brazilia. (Razvan-Constantin Ciubotaru, Foto: Wikipedia)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.