Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Produse romanesti la Dacic Cool

Produse romanesti la Dacic Cool

Email Imprimare

Da, intr-adevar, felicitari! Ma bucur sincer ca exista un astfel de loc unde produsele romanesti sunt la rangul pe care-l merita, in top de atata timp, chiar daca traim intr-o invazie de produse straine, ca, deh!, asta a adus capitalismul. Nu sunt o invechita, ca am doar 34 de ani, nu sunt mare patriota, dar parca nici asa! Am uitat pur si simplu de radacinile noastre la figurat, dar si la propriu. Am uitat, majoritatea, sa apreciem produsele romanesti, care sunt incontestabile, am uitat valoarea simplitatii, acum ne inconjuram de produse de afara, cu nume sonore si pompoase, ca ne suna mai bine la urechi. Se stramba mondenitatea la cremele romanesti, nu calca pe la plafar, nu-si fac unguente in laboratoarele farmaciilor, nu-si fac masti naturale pentru fata la ei acasa... In mare parte s-au uitat plantele ce se culegeau cu mana, se uscau si deveneau medicament la casa omului.

Adio fructe si legume proaspete, adio mierea aia de albine de odinioara, nu vreau sa fiu nostalgica, dar mi-e dor de atmosfera aceea. Si iar am revenit la voi, pentru ca ati reusit sa incapsulati acele vremuri, sa pastrati patina timpului, dar pusa intr-o imagine noua. Eu ador produsele naturale pe baza de plante, uleiuri din plante, sunt fana plafarelor, imi plac pur si simplu cum miros, a natura si natural, nealterat de haosul monden. Uneori, Romania, asa cum o vad eu, o asociez cu un plafar, sa pastreze traditiile, ca au farmecul lor, sa respecte oamenii care au lasat ceva in urma lor (Ana Aslan - doar un exemplu, ca sa raman in acest registru), sa se aprecieze pamantul si natura, ca ele sunt baza si, nu in ultimul rand, sa reinvete sa iubeasca frumosul, oamenii si sa zambeasca!
Si apropo de produse, va trimit review-ul meu pentru apa de flori pe baza de musetel, este o minunatie! Simteam tenul obosit, putin iritat si voiam sa ma relaxez si brusc mi-am amintit de Apimond de la Dacic Cool, de parca ma striga din baie si voia sa ma ajute! Si chiar a fost un mare prieten! Asa ca m-am demachiat si apoi am stropit putin cate putin cu aceasta apa de fata cu miros imbietor de musetel, o feerie, va zic sincer! M-a calmat si m-a energizat in acelasi timp! Cu adevarat, "din inima naturii", un miros sincer si natural de musetel, ca de la bunica, ca din gradina ei sau din leacurile bunicii! Parca m-a dus in alt timp si spatiu... tenul meu a fost rasfatat cu aceasta apa florala nobila, ca doar musetel in limba latina e Anthemis Nobilis, deci nimic nu e intamplator!
Aceasta apa de flori de musetel pusa in valoare la Dacic Cool merita toata aprecierea! Si tenul meu imi multumeste... vizibil de alegerea facuta! Si apropo de traditie si purtarea ei: mai vreau sa va trimit un mic articol. Este extrem de important sa pastram traditia noastra, pentru ca ne defineste si, daca am uita-o, ne-am uita pe noi insine ca indivizi, ne-am uita radacinile neamului din care ne tragem toti. Ne place sau nu, suntem romani cu fiecare fibra a vietii noastre, indiferent daca locuim in tara, muncim in strainatate sau suntem sclavii intelectuali ai corporatiilor.
Pastram in noi o urma din copilaria de la tara, chiar daca ne-am dus doar in vacanta de vara si macar cu atat suntem datori, daca nu suntem mandri ca ne-am nascut pe plaiurile romanesti. Se pare ca avem nevoie sa ne spuna altii cat de faina e traditia noastra in toate momentele ei, sa restauram case vechi ardelenesti, si nu numai, pentru a pastra acea farama de bucurie romaneasca, mai ales in haosul monden, cosmopolit in care traim azi, dar e bine si acest inceput in campania sufleteasca de a nu da uitarii ia romaneasca! (Daniela Dragomir)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.