Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Presa romaneasca

Presa romaneasca

Email Imprimare

Presa romaneasca de astazi nu este una care sa poata fi asimilata unei fecioare nevinovate, cu ochi blanzi ca ai lui Bambi, avand patroni si actionari venind de la propaganda partidului comunist si terminand cu macelarii sau bisnitarii imbogatiti ai anilor 90, care au crezut ca e cool ca sa iti tragi un ziar, o revista sau un post TV. Desigur, nu toata presa romaneasca e asa, dar in partea importanta asa este. Pentru omul nou, in sens capitalist, de presa, presa reprezinta, in buna parte, doar un vehicul care aduce bani de oriunde si oricum sau care asigura vreun loc pe lista de partid si fiindca presa este considerata putere in stat se impun masuri impotriva mafiotilor care isi fac mendrele in presa romaneasca.

Demersul de a se face curatenie la mafiotii din presa este motivat de nevoia de curatenie si de  anul electoral in care orice mizerie de publicatie sau post TV poate fi curtat/santajat/cumparat de cei cu interese infinit indepartate fata de ideea ca presa trebuie sa informeze corect.
Asadar, institutii ale statului roman, doar cateva idei:
1. Angajatii organelor de propaganda a partidului comunist au ajuns sa puna mana pe sediile si pe alte bunuri ale statului. Un stat responsabil investigheaza cum s-au facut aceste naparliri/privatizari, unde sunt bunurile statului si daca au fost vandute la pretul corect, catre tolomacii cu 12 clase sau catre cei cu Stefan Gheorghiu, inca din 1990.
2. Respectarea legilor specifice si referitoare la sindicat. Doar ca idee verificata local, 99 la suta din presa nu respecta un contract colectiv de munca unic pe tara, angajatilor li se fura sporul de vechime si sporul de fidelitate, iar mafiotii ii furau pe angajati pana si la studiile superioare. Prin acestea patronii de presa au furat zeci de mii de angajati, iar statul a fost pagubit cu zeci de milioane de euro in contul salariilor legale, iar mafiotii de presa au interzis chiar si sindicatele, pentru a fura ca niste ordinari care se respecta si a pagubi statul care tolereaza astfel de banditi.
3. Folosirea softurilor pirat. Din nou, tot verificat local, vreo 99 la suta din presa are soft piratat. Microsoft, prin BSA, poate cere politiei efectuarea de perchezitii si gasirea celor care au incalcat legea drepturilor de autor si au pagubit statul roman cu zeci de milioane de euro. Vorba cuiva din presa, fereasca Dumnezeu de un control si pe produse Adobe sau pe alte softuri care nu lipsesc de la orice publicatie si care costa sute de euro bucata.
4. Cartelurile pentru publicitate, ca pe vremea… comunistilor. Cum patronul de presa nu e vreun inteligent competitive, se prefera ca presa sa mearga la intermediarul hotului din primarie/consiliul judetean, care dedica sume organelor de presa si merge ca un mafiot care se respecta la notar! Legea concurentei spune clar, intelegerile cartel se pedepsesc cu 10 la suta din cifra de afaceri! Cum sa dai asemenea sanctiuni presei targumuresene sau din orice oras in care se dedica mafiot banii pe acest calapod?
5. Angajarea oamenilor de la SRI, sub acoperire. In presa din Ardeal se angajeaza fara rusine sereisti, iar la ziare se aduc si plicuri de la SRI, pentru articolele de obicei impotriva maghiarilor, semnate si cu nume maghiare, pentru a fi mai credibile. Pentru stavilirea fenomenului este nevoie de reactia presei curate, iar cei care vor sa se joace de-a manipulatorii etnici pot sa se angajeze in alte posturi, nu in presa, nu e vreo problema.
6. Chiriile preferentiale, titluri de cetatean de onoare, om al anului, orice doriti, date patronilor din presa, cu toate beneficiile care reies, pentru servicii ulterioare de prestat pentru mafiotul politic.
7. Tiraje si audiente reale. Aproape orice publicatie/post din Romania minte in ceea ce priveste tirajul/audienta, profitand de faptul ca omul simplu nu poate merge la tipografie ca sa afle tirajul real, din care oricum se scad exemplarele nevandute, iar fiecare televiziune se lauda cu audiente pe anumite segmente sau pe anumite varste, iar pe mediul online e si mai mare dementa, cu site-uri care raporteaza milioane de insi care intra, lunar, desi comentariile si putinele reactii pro sau contra ii cam dau de gol.
8. Presa de partid care primeste dedicatiile de la mafiotul din propriul partid. Astfel se intretin hoteste partide si se fura doar pe carnet de partid, si asta nu e doar la Targu-Mures, Bucuresti, ci  oriunde.
In concluzie, cine vrea o presa corecta e cazul sa se trezeasca si sa trezeasca si organele statului. Cainele democratiei are... purici si e pacat! Ceva ce ar trebui sa fie in slujba cetateanului  nu trebuie lasat sa mai fie folosit de mafioti, de evazionisti, de santajatii politic sau de marii romani care angajeaza sub acoperire. Spre binele societatii. (Florentin Deac, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.