Sambata, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Ar fi implinit…

Ar fi implinit…

Email Imprimare

Anda Calugareanu ar fi implinit astazi 68 de ani, titra acum doua zile TV Mania si, probabil, alte zeci de publicatii pe online sau print. Din pacate, nu suntem in stare sa promovam imaginea unui artist mort decat raportandu-ne la cat ar fi putut sa implineasca! Anda ar fi implinit 68 de ani. De unde stiti, mai, ca ar fi trait atat? De unde stiti ca nu ar fi murit pana atunci de alta boala, in accident de elicopter sau mancand un hamburger?

Peste 50 de ani cum vor titra astfel de publicatii? Ar fi implinit… 118 ani? Peste 75 de ani se va scrie: Anda ar fi implinit 143 de ani?! La un moment dat ajungem la limitele umane dovedite si oricum titlurile de genul acesta vor disparea. Pana atunci ramanem cu numaratori tembele de genul celei prezentate? Nu e mai sanatos sa spunem: 24 octombrie, s-a nascut Anda Calugareanu si sa marcam fara legatura cu decesul nasterea unei valori?! De ce sa ne batem joc, amestecand nasterea cu moartea intr-o propozitie? Si Dumnezeu e jurnalistul acela cu 12 clase care stie sigur ca mortul ar fi trait si azi daca nu murea candva?
Mai vreti o stupizenie lingvistica la moda? Trupul neinsufletit, dupa ce vi se spune cu amanunte ca insul e mort. Chiar nu se poate preciza doar trupul? Despre anul de zile nu mai spunem nimic, probabil ca sunt nebuni care cred ca anul e si altfel, nu doar de zile si acelea diferite (365 sau 366), iar despre bun gasit!, de la reporteri si ei cu 12 clase, nici nu mai merita comentat, avand in vedere ca bunurile gasite ar trebui predate la vreun… birou de obiecte gasite! Ce s-a intamplat cu romanescul buna ziua? Valabil si cu aiuritii care va toaca: Sa aveti o zi buna! Un La revedere va strica dintii? De ce va complicati si plictisiti cu familiarismul sau cu servilismul? (Florentin Deac, Foto: bestmusic.ro)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.