Sambata, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Poluarea si sanatatea

Poluarea si sanatatea

Email Imprimare

Pentru a face fata poluarii din tara noastra, trebuie sa ducem o munca de Sisif. Celor mai multi nici nu le pasa de nivelul poluarii din orasul lor, pentru ca nu pot face nimic concret in aceasta privinta. Nivelul pesticidelor si ingrasamintelor chimice folosite pentru fructe si legume este foarte ridicat. Cu totii suntem obositi sa cautam produse alimentare fara aditivi, conservanti si E-uri. Iar portofelul are de suferit dupa o astfel de sesiune de cumparaturi. Fiind conditionati de salarii mici, romanii cumpara alimente ieftine si proaste, nepasandu-le de ingredientele folosite in procesul de fabricare.

Cei are locuiesc la tara, desi muncesc foarte mult, au produse alimentare curate, sau dupa denumirea populara bio. Iar la targurile de produse slow-food, preturile sunt piperate deoarece producatorii platesc un pret ridicat pentru licenta de produs bio. In concluzie, produsele sanatoase de care beneficiau stramosii nostri in mod constant au devenit un lux.

Romania este a doua cea mai poluata tara din Uniunea Europeana. Pe locul I este Bulgaria, apoi Romania, fiind urmata de Estonia si Polonia. Statisticile sunt uimitoare! Stim ca din anul 1989 pana in prezent numarul autoturismelor s-a marit de cel putin 10 ori. Masini uzate si iesite din normele de poluare sunt aduse din tari straine la noi in tara si vandute romanilor care spera la o viata mai buna. Este trist faptul ca nu ne putem permite masini noi. Ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa avem salariul mai mare de 500 euro. Dar foarte putini romani beneficiaza de acest avantaj. Ideal pentru mediu ar fi sa investim intr-o masina electrica, dar costurile sunt foarte ridicate.

In fond, pe cine putem da vina pentru acest nivel ridicat al poluarii? Fabricile primesc acord de mediu, deci nu polueaza mai mult decat norma (sa speram ca sunt reale aceste acorduri de mediu). Pentru posesorii de masini, daca incercam sa inlocuim masina proprie cu transportul in comun, macar 3 zile din 7, se va reduce poluarea foarte mult. Unii chiar nu tin cont de aceste lucruri, dar trebuie sa stim ca poluarea ne influenteaza personal. In ultimele decenii, cazurile de cancer si bolile pulmonare au luat o amploare de speriat. Ma cutremur de fiecare data cand aud ca cineva cunoscut a aflat ca are cancer. Totul pe seama poluarii. Neavand posibilitatea de a se vindeca, acesti oameni se sting incetul cu incetul din viata. Sunt oameni care nu au fumat si totusi au cancer pulmonar. Sunt persoane ingrijite, care au avut acces la informatii si au mancat sanatos. Dar fiind mai sensibili, poluarea i-a afectat in mod drastic. Sunt persoane din viata noastra, rude, colegi sau prieteni. Cu totii asteapta leacul miraculos pentru cancer.
Cred ca este de ajuns ca sa ne faca sa actionam, sa fim ecologisti, sa reciclam, sa plantam copaci si sa le atragem si altora atentia cand au gresit fata de natura. (Angelica Cioaca, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.