Berea si beneficiile ei

Imprimare

Berea nu reprezinta doar un motiv de relaxare si de intalnire cu prietenii, ci si un aliment ce aduce beneficii pentru sanatate. Bineinteles ca doar daca este consumat cu moderatie. Berea este o bautura slab alcoolizata, obtinuta din malt, hamei, apa si drojdie de fermentatie. Berea are un continut bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, care provin din materiile prime folosite. Consumul de bere reduce riscul de diabet si boli cardiovasculare. Totodata, ajuta la curatarea tractului gastrointestinal. Datorita continutului mare de magneziu, poate micsora riscul de a dezvolta pietre la rinichi si vezica biliara.

Berea are proprietati antiimbatranire si este o sursa bogata de siliciu, un mineral care imbunatateste densitatea osoasa. Berea are proprietati diuretice si poate reduce stresul. Continutul de alcool al berii variaza de la 0% la 11%. Caloriile din 500 ml de bere blonda cu 5% alcool sunt in jur de 200. Asadar, burta se face in primul rand de la rontaielile asociate consumului de bere. Insa e foarte fragila limita de la care se sfarsesc beneficiile si apar riscurile. Alcoolul incetineste functionalitatea sistemului nervos central si afecteaza ficatul, organul care indeparteaza toxinele din organism. Nu transformati consumul de alcool in viciu sau in rutina!
In ultima perioada de timp, pe piata berii se comercializeaza si sortimente de bere cu aditivi. Contrar cu ceea ce se credea despre bere, ca este o bautura naturala. Cititi eticheta si evitati! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Wikipedia)