Sambata, 1 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Utilizari practice ale zatului de cafea

Utilizari practice ale zatului de cafea

Email Imprimare

De foarte multe ori, nu mai avem timp si rabdare pentru a apela la remedii naturale. Diverse solutii din comert ne sunt mai la indemana. Poate lipsa banilor ne poate impinge catre alte variante. Mai de mult aruncam zatul de cafea la chiuveta. Asta pana mi s-a infundat chiuveta. Treptat, am descoperit intrebuintari ale zatului demne de luat in seama. Zatul se poate amesteca in pamantul florilor din ghiveci, este un adevarat ingrasamant natural. In plus, tine insectele la distanta. Zatul de cafea elibereaza nutrienti care fac solul mai acid. De aceea, folositi-l mai ales pentru plantele iubitoare de aciditate (camelii, hortensii etc.). Puteti contrabalansa aciditatea cu coji de oua sfaramate.

Daca este uscat, zatul poate fi folosit in frigider, cu rol de absorbant de mirosuri. Incalzit cu putina apa, zatul de cafea inlatura mirosul de peste ramas in vasele de gatit. De asemenea, daca ardem mancarea, il putem folosi la curatat oala. Diluat cu otet si apa, in parti egale, zatul este un detergent perfect pentru sticle si cristaluri. Zatul de cafea poate fi si un bun exfoliant pentru piele. In amestec cu ulei de masline, el ne face pielea mai catifelata si, cu perseverenta, ne poate scapa de celulita. Dupa masaj, se infasoara zona cu o folie de plastic si se lasa sa actioneze 15 minute. Se clateste si se repeta procedeul de doua ori pe saptamana. Data viitoare cand faceti cafea, nu aruncati zatul! (Oana-Nicoleta Rosu, Foto: www.freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.