Utilizari practice ale zatului de cafea

Imprimare

De foarte multe ori, nu mai avem timp si rabdare pentru a apela la remedii naturale. Diverse solutii din comert ne sunt mai la indemana. Poate lipsa banilor ne poate impinge catre alte variante. Mai de mult aruncam zatul de cafea la chiuveta. Asta pana mi s-a infundat chiuveta. Treptat, am descoperit intrebuintari ale zatului demne de luat in seama. Zatul se poate amesteca in pamantul florilor din ghiveci, este un adevarat ingrasamant natural. In plus, tine insectele la distanta. Zatul de cafea elibereaza nutrienti care fac solul mai acid. De aceea, folositi-l mai ales pentru plantele iubitoare de aciditate (camelii, hortensii etc.). Puteti contrabalansa aciditatea cu coji de oua sfaramate.

Daca este uscat, zatul poate fi folosit in frigider, cu rol de absorbant de mirosuri. Incalzit cu putina apa, zatul de cafea inlatura mirosul de peste ramas in vasele de gatit. De asemenea, daca ardem mancarea, il putem folosi la curatat oala. Diluat cu otet si apa, in parti egale, zatul este un detergent perfect pentru sticle si cristaluri. Zatul de cafea poate fi si un bun exfoliant pentru piele. In amestec cu ulei de masline, el ne face pielea mai catifelata si, cu perseverenta, ne poate scapa de celulita. Dupa masaj, se infasoara zona cu o folie de plastic si se lasa sa actioneze 15 minute. Se clateste si se repeta procedeul de doua ori pe saptamana. Data viitoare cand faceti cafea, nu aruncati zatul! (Oana-Nicoleta Rosu, Foto: www.freeimages.com)