Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Leon Danaila, medicul neurochirurg care a revolutionat operatiile pe creier

Leon Danaila, medicul neurochirurg care a revolutionat operatiile pe creier

Email Imprimare

Academicianul Leon Danaila, unul dintre cei mai mari neurochirurgi pe care i-a dat medicina romaneasca, opereaza si la 82 de ani, reusind operatii remarcabile. Leon Danaila s-a nascut la data de 1 iulie 1933, in orasul Darabani (judetul Botosani), unde a facut si primele patru clase primare. A continuat apoi scoala la Liceul Grigore Ghica V.V. din Dorohoi, pe care l-a absolvit in anul 1952. In acelasi an, prin concurs, a intrat la Facultatea de Medicina din Iasi, pe care a absolvit-o in 1958.

Dupa absolvirea Facultatii de Medicina din Iasi (1958) a lucrat timp de 2 ani ca medic stagiar la Spitalul din Comanesti (1958-1960) si apoi un an la Circumscriptia Sanitara din Darmanesti (1960-1961). In anul 1961, prin concurs, a ocupat postul de medic secundar neurochirurg la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Gheorghe Marinescu din Bucuresti, unde lucreaza si in prezent. Prin examene si concursuri severe a devenit in anul 1966 medic specialist neurochirurg, in anul 1972 doctor in medicina, cu lucrarea Neuronomul Spinal, in 1974 medic primar neurochirurg gradul III, in anul 1981 medic primar neurochirurg gradul II si sef al sectiei VII de neurochirurgie vasculara si microneurochirurgie. In anul 1972, a absolvit la cursuri de zi si Facultatea de Filosofie-Psihologie din Bucuresti.
Datorita specializarilor sale si a aplicarii celor mai moderne tehnici operatorii, a reusit sa faca operatii neurochirurgicale din cele mai complexe si sa scada mortalitatea operatorie la procente comparabile cu ale celor mai renumite clinici de neurochirurgie din lume. Astfel, in cazul neurinoamelor de acustic a redus mortalitatea operatorie de la 51% la 4%, iar in domeniul anevrismelor intracerebrale de la 49% la 4%. Aceste rezultate se datoreaza unei tehnici operatorii bine pusa la punct, precum si faptului ca a introdus in arsenalul salii de operatie din Romania microscopul operator (1979) si laserul (1984).
Pana in prezent a efectuat peste 27.000 de interventii chirurgicale, din care 14.700 cu microscopul operator si 715 cu laserul. In cei peste 50 de ani de activitate, doctorul Danaila s-a uitat in zeci de mii de creiere. De la oameni simpli la sefi de stat. Prin anii ’80, cand era deja deprins cu mijloacele moderne de operatie, Leon Danaila era cunoscut si in strainatate.

Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.