Sambata, 25 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Tu ce valori ii transmiti copilului tau?

Tu ce valori ii transmiti copilului tau?

Email Imprimare

Un copil este cum il cresti, se spune. Cei mici reprezinta copia fidela a parintilor lor, iar orice greseala sau comportament neadecvat se oglindeste in personalitatea lor. Creierul copilului este ca un burete care absoarbe informatiile. Cand devenim parinti ar trebui sa devenim mai calmi, mai generosi, optimisti, pentru a le putea da un exemplu bun celor mici. In primii ani de viata, cel mic va invata, prin exemple, ce inseamna onestitatea, dragaostea, ambitia si respectul pentru cei din jur.
Onestitatea este o valoare pe care, pe cat de greu o invata, pe atat de repede o poate uita. Celor mici le place sa mai spuna cate o minciunica sau sa exagereze, mai ales daca simt ca sunt incurajati de cei din jurul lor. Cat este mic, invata-l sa fie sincer! Doar mai tarziu, dupa ce mai creste, va deprinde si arta mințitului din diplomatie, ca mod de a-i proteja pe cei din jur.
Ambitia se deprinde inca de cand cel mic incepe sa-si arate curiozitatea. Daca a descoperit un obiect nou prin casa, incurajeaza-l sa exploreze mai mult. Totusi, nu-l lauda excesiv pentru ceea ce face.
Respectul cu exemple se invata. Daca parintii se poarta urat cu bunicii, si copilul va imprumuta aceeasi atitudine fata de acestia. Totul trebuie facut cu armonie si mult calm. De cand se naste, copilul trebuie sa se simta iubit in sânul familiei. Poate nu intelege in primele luni de viata sensul cuvintelor "te iubesc", dar este important sa i se arate afectiunea zi de zi. La fel de important este ca ambii parinti sa-si manifeste dragostea unul fata de celalalt si fata de cei din jur.
Copilul invata despre valori si principii de viata inca de dinainte ca noi sa ne dam seama de asta. Daca vrem sa avem un copil corect si increzator in oameni, trebuie sa incepem noi sa fim asa. (Carmen Tender)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.