Sambata, 23 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Credinta, ridicol sau update?

Credinta, ridicol sau update?

Email Imprimare

Avem, cu siguranta, o zestre unica, incarcata de simboluri si semnificatii, pe care stramosii nostri au tesut-o timp de secole in jurul Bisericii. Ne-am autointitulat "credinciosi" prin frecventa vizitelor la slujbe, prin contributiile financiare lasate in speranta ca cea mai mare parte din pacate vor fi sterse cat ai zice selfie. Ce-am facut noi, cei de astazi, cu respectul pe care stramosii nostri il aveau pentru Dumnezeu, cum am gestionat noi ideea de credinta? Ei bine, asa cum ii sta bine omului modern, am dat update la toate.

Am actualizat ideea de mers la slujba, inlaturand clipa de comunicare cu divinitatea, cu un check-in care te poate transforma dintr-un simplu nume din retelele de socializare intr-o persoana foarte vizibila si, implicit, populara, idee care iti hraneste vanitatea pana la un grad suficient de mare incat sa poti posta faptul ca te simti extraordinar, minunat, fantastic, fabulos, exceptional. Dar se poate merge si mai departe...
Exista si varianta selfie-urilor. Ce este un selfie? E un fel de must-have in mediul online. Adica, daca nu ai cel putin unul pe zi, te incadrezi in grupa nefericita a anonimilor care doar bantuie prin retelele de socializare, fara a avea impact asupra celorlalti, ca sa nu mai vorbim de like-uri sau inimioare... Deci, e esential sa-ti faci selfie si sa il distribui asteptand ca cei din lista ta sa te asalteze cu reactii. Desigur, e indicat si sa stapanesti arta de a poza in acest mod, insa tehnologia avansata a telefoanelor actuale ne-a salvat si din problema aceasta. Astazi putem fi exact cat de frumosi vrem sa fim! Mai mult decat atat, daca nu iti faci un selfie in biserica, langa o icoana (de preferat facatoare de minuni), traseul tau in online nu are sens... e lipsit de continut adecvat.
Asadar, cu evlavie si cu setarile telefonului bine puse la punct, poti obtine cele mai pioase fotografii, nu de alta, dar ce e credinta ta daca nu exista public sa o ovationeze?! In plus, pentru a dovedi cat de bun crestin esti, poti distribui zilnic (chiar de doua ori pe zi daca e sarbatoare) rugaciuni. Este esential sa obtii cat mai multe comentarii cu "Doamne ajuta" sau "Amin", cu cat mai multe, cu atat devii mai vizibil, deci mai apreciat.
Ultimul trend este selfie cu moaste. Nu orice fel de moaste, ci moaste ale sfintilor renumiti. La o astfel de poza, cu siguranta, numarul de like-uri va fi imens, iar vanitatea ta se va hrani suficient cat sa postezi "simtindu-te evlavios". Credinta, ridicol sau update? Asa cum arata situatia actuala, cred ca in goana dupa senzatia de a fi in centrul atentiei, am pierdut tot mai mult legatura cu divinitatea. Daca Dumnezeu nu ar fi iubire, am primi, cu siguranta, un mare block. (Rodica Puscasu, Foto: pixabay)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.