Joi, 28 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Fascinantul castel Vajdahunyad din Budapesta

Fascinantul castel Vajdahunyad din Budapesta

Email Imprimare

Budapesta este o capitala superba, unul dintre cele mai apreciate orase din Europa. Pe mine m-a cucerit de la prima vizita, este sarmanta in orice perioada a anului, cu o arhitectura impresionanta, cu dealuri care ofera o panorama completa asupra orasului, cu Dunarea care despica Budapesta in doua. Obiectivele turistice ale orasului: Bastionul Pescarilor, Biserica Matthias, fostul Palat Regal, Insula Margareta, Citadella, cladirea Parlamentului, Piata Eroilor, atrag ca un magnet turistii veniti din toate colturile lumii. Sunt multe comori arhitecturale in Budapesta, insa eu voi da cateva detalii despre un castel care m-a fascinat, imediat ce l-am zarit, castelul Vajdahunyad.

La prima vedere, castelul pare a fi o copie a Castelului Corvinilor din Hunedoara. Asemanarea fatadei principale este izbitoare. Castelul Vajdahunyad este parte a unui ansamblu de cladiri ridicate in stilurile baroc, romanic si renascentist, copii ale unor constructii emblematice de pe teritoriile aflate in trecut sub stapanirea Imperiului Austro-Ungar. Construit initial din lemn si carton, in anul 1896, cu ocazia unei expozitii dedicate celor 1000 de ani de cand maghiarii s-au stabilit in Bazinul Panonic, castelul a fost foarte apreciat si a fost ridicat, in perioada 1896-1908, din piatra si caramida. Este considerat un tribut arhitectural adus existentei ungare de-a lungul mileniului.
Castelul este amplasat in parcul orasului, numit Varosliget, in limba maghiara. Odata trecut falnicul pod si intrat pe poarta principala, cladiri frumoase si total diferite isi fac aparitia, intr-o curte generoasa, o capela impunatoare, statui, un ansamblu colorat si vesel, toate indemnandu-te la o binemeritata plimbare. Una dintre cladirile compexului arhitectural gazduieste Muzeul Agriculturii Maghiare, cel mai mare muzeu al agriculturii din Europa.
Nu departe de castel se afla Piata Eroilor, in care troneaza Monumentul Milenium, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din capitala Ungariei. O excursie la Budapesta este o experienta extraordinara, orasul ofera atractii pentru toate gusturile, nu ezitati sa-l descoperiti si din timpul unei croaziere pe Dunare, veti fi impresionati! (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.