Luni, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Primim de la cititori: Aglomeratie in trafic, aglomeratie pe trotuare

Primim de la cititori: Aglomeratie in trafic, aglomeratie pe trotuare

Email Imprimare

Am primit de la unul dintre cititorii nostri o sesizare referitoare la infrastructura rutiera si pietonala din una dintre cele mai aglomerate intersectii din Bucuresti.
Buna ziua! Mulți ani inainte, daciccool.ro! Am rugamintea sa abordati intr-un articol si infrastructura rutiera a Pietei Victoriei si a arterelor aferente. Este intersectia nervilor intinsi la maximum atat pentru conducatorii auto, cat si pentru pietoni.
Intr-adevar, din cele 10 ramificatii ale Pietei Victoriei, doar Bulevardul Lascar Catargiu are subtraversare pentru pietoni. In rest, pietonii stau inghesuiti alaturi de biciclisti si de electrotrotinetisti la culoarea rosie a semaforului un interval foarte lung. Mai avem putin si ne facem statui in asteptarea verdelui pietonal pentru a traversa Calea Victoriei, Strada Buzesti, Soseaua Nicolae Titulescu, Bulevardul Ion Mihalache, Soseaua Pavel Kiselef, Bulevardul Aviatorilor, Strada Paris, Bulevardul Iancu de Hunedoara sau parcarea din inima Pietei Victoriei, spune cititorul nostru.
Iar, cand se face verde la semafor, biciclistii si electrotrotinetistii sunt primii care se lanseaza in traversare, inaintea pietonilor. Acestia fac, pur si simplu, slalom printre pietoni, periclitand traficul pietonal, de multe ori, chiar sub ochii agentilor de circulatie, care nu se obosesc sa-i fluiere si sa-i sanctioneze. Practic, in Bucuresti, acestia deranjeaza pietonii pe trotuare, pe trecerile pentru pietoni si pe aleile pietonale ale parcurilor. Iar una dintre cele mai aglomerate treceri pentru pietoni este la Bulevardul Aviatorilor, unde, dupa ce ca afluxul de pietoni si biciclisti este foarte mare (acolo exista si iesire de la metrou), culoarea verde pentru pietoni dureaza foarte putin.
Practic, in ultima vreme, s-au inmultit si s-au latit pistele pentru biciclisti, ceea ce a contribuit la complicarea traficului pietonal. De exemplu, pe Calea Victoriei, in Piata Revolutiei, pista de biciclete are o portiune care trece pe trotuar. Avand in vedere toate aceste lucruri, cititorul nostru pune cateva intrebari pertinente.
Cand se va simplifica infrastructura rutiera si pietonala a Pietei Victoriei? Cand se va dezvolta si statia de metrou Piata Victoriei, care are doar trei cai de acces in subteran? De ce se fac piste pentru biciclisti pe trotuare si nu pe carosabil, cum ar fi normal? Sunt mai importante pistele pentru biciclisti decat viata pietonilor la trecerile la nivel cu calea ferata si in statiile de tramvai cu peroane nesecurizate sau fara peroane? De ce se pun semafoarele pentru biciclisti impreuna cu semafoarele pentru pietoni si nu alaturi de semafoarele pentru masini, cum ar trebui? De ce nu se iau masuri pentru cei care conduc biciclete si trotinete electrice in afara pistelor, pe trotuare? (Marius Sorin Popescu)
P.S.: Intr-o capitala sugrumata de treceri la nivel cu calea ferata si tronsoane ale liniilor de tramvai lipsite de benzi proprii masinilor ar trebui intai de toate lucrat la mentalitate, educand prin mijloacele de comunicare romanii care au mijloace rutiere inmatriculate in afara Capitalei sa isi lase acasa mijloacele personale si sa se axeze pe trenuri si autobuze. Sunt un surplus. S-ar mai decongestiona Capitala de mijloace rutiere in trafic si in stationare.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.