Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Miros de salcam

Miros de salcam

Email Imprimare

Din luna mai pana la sfarsitul lunii iunie, multe regiuni sunt strabatute de mirosul minunat al florilor de salcam. Acestea au intrebuintari atat in alimentatie, cat si in farmacia naturista. Se utilizeaza la prepararea gogosilor, clatitelor, dulceturilor. Infuzia florilor este benefica si in  tratarea migrenelor si a crampelor musculare. Florile de salcam se folosesc si in problemelor cauzate de stres, sub forma de bai, ceai. Se pot consuma flori crude ori in amestec cu miere. Se pot trata afectiunile digestive in hiperaciditate, reflux gastrofaringian, arsuri la stomac.

In arsuri usoare si medii se pune direct pe locul afectat pulbere din flori de salcam. Si impotriva constipatiei se folosesc foarte bine, se face o pasta din 10 linguri flori de salcam uscate, macinate, la care se adauga 5 linguri de miere de albine, din care se consuma o lingura dimineata, timp de doua luni. Sunt bune si in tratarea insomniilor - o cana de ceai (200 mililitri de apa fierbinte, o lingura flori uscate) ori flori amestecate cu miere dau un somn pe cinste. Sa le folosim cu incredere si sa ne bucuram de mireasma lor minunata! (Gabriela Rotaru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.