Sambata, 13 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Reguli pentru mersul la plaja, in vara 2020

Reguli pentru mersul la plaja, in vara 2020

Email Imprimare

In conditiile in care, dupa 15 iunie, masurile de relaxare nu sunt chiar atat de multe pe cat se spera, prelungirea starii de alerta, anuntata de presedintele Klaus Iohannis, vine cu noi reglementari pentru mersul la plaja. Da, s-au deschis deja plajele, turismul, in Romania, inclusiv la malul marii, pare sa reporneasca motoarele, dar autoritatile anunta ca se impun, inca, limitari si reguli precise pentru a preveni efectele pandemiei de COVID-19, pentru a asigura igiena locurilor si protectia turistilor si a angajatilor din turism. Clarificari in acest sens se regasesc si in recenta Hotarare a Guvernului nr. 433/2020, publicata in Monitorul Oficial.

Sa facem o „recapitulare” a acestor masuri, inainte de a ne face planuri de vacanta sau de weekend, la mare!
- respectarea distantarii fizice, in special in zona vestiarelor/zonelor de schimbare si a toaletelor (distanta trebuie sa fie de cel putin 2 m; daca nu se poate respecta distanta, trebuie folosita masca de protectie);
- turistii trebuie sa aiba acces la regulamente si reguli de comportare pe plaja;
- trebuie respectata o distanta de 2 m (stanga/dreapta, fata/spate) intre sezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite;
- masurile de distantare ar putea presupune limitarea accesului pe plaja;
- administratorii de plaja trebuie sa se asigure ca nu se creeaza aglomerari si sunt limitate adunarile mari;
- iesirea si intrarea se vor face prin puncte diferite, semnalizate;
- este prevazut mecanismul rezervarii online a utilizarii plajei si se mai face referire la „ore strategice de functionare”;
- vanzarea de bautura si mancare nu se va face in punctele de lucru, ci vanzatorii se vor deplasa la turisti;
- persoanele care nu sunt din aceeasi familie nu vor imparti sezlongurile si alte echipamente de plaja;
- activitatile sportive vor putea fi desfasurate doar in locuri special delimitate, iar daca nu participa doar persoane din aceeasi familie, numarul participantilor va fi limitat.
Dupa cum se observa, cea mai importanta masura ramane cea a distantarii sociale - minimum 2 m, pentru persoanele care nu sunt din aceeasi familie si/sau nu impart acelasi domiciliu. Pe de alta parte, este vizata si responsabilitatea/responsabilizarea celor care activeaza in turism, pentru a crea conditii de igiena si securitate pentru turisti, inclusiv asigurarea, de catre administratorii de plaja, a unui spatiu si a unor facilitati care sa permita distantarea sociala.
Trebuie spus ca mare parte a acestor reguli si masuri de igiena si de protectie care trebuie asigurate atunci cand oamenii merg la plaja sunt continute, deopotriva, in Ordinul comun al Ministerului Sanatatii, al Ministerului Economiei si al Ministerului Apelor nr. 969/1810/1166/2020 si in Hotararea Guvernului nr. 394/2020. (Sursa: Antena Satelor, Foto: Pixabay)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.