Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Sfaturi pentru spalarea fructelor si legumelor

Sfaturi pentru spalarea fructelor si legumelor

Email Imprimare

Odata cu venirea verii, si pe tarabele pietelor, nu numai in marketuri, fructele si legumele sunt prezente. Cirese, caise, capsuni, alaturi de legumele viu colorate, ne fac cu ochiul. Datorita faptului ca sunt cele mai utilizate alimente, trebuie sa acordam o atentie marita curatirii lor. Ele intaresc sistemul imunitar si sustin sanatatea prin aportul de vitamine si minerale pe care il ofera organismului. Pe rafturile magazinelor ori pe tarabe, acestea pot acumula diferite bacterii. De aceea este necesar sa le spalam corect inainte de a le consuma ori a le depozita in frigider. Mai intai ne spalam pe maini, dupa care spalam fructele si legumele.

Fructele si legumele pe care le consumam fara coaja le trecem printr-un jet de apa si le frecam mai mult in palme. Putem folosi bureti speciali ori perii. Cele pe care le consumam cu tot cu coaja le putem spala cu solutii pentru indepartarea bacteriilor. Dintre aceste solutii putem folosi apa cu bicarbonat de sodiu (1 lingurita de bicarbonat, cateva lingurite cu apa), cu care se freaca usor, dupa care se clatesc foarte bine; ori apa cu otet (1 litru apa, 1/3 otet), se cufunda legumele, fructele in aceasta solutie, se lasa 15 minute, dupa care se clatesc foarte bine. Trebuie sa tinem cont de faptul ca nu toate fructele si legumele se spala la fel. Astfel, salata, varza, fructele de padure se tin cateva minute intr-un castron cu apa, dupa care se spala sub un jet puternic de apa. Indiferent care este metoda aplicata, principalul lucru este sa le spalam. Urmand aceste sfaturi, vom fi sanatosi si feriti de neplaceri. (Gabriela Rotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.