Luni, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Cum sa transformam stresul rau in stres bun?

Cum sa transformam stresul rau in stres bun?

Email Imprimare

Te pregatesti pentru o intalnire importanta, un interviu, o zi de munca stresanta si presiunea e continua. Daca inca nu ai plecat de acasa si te simti deja coplesit, cum vei face fata presiunii? Vei reusi? Sau te vei scufunda?
In opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, exista mai multe metode fezabile prin intermediul carora putem face fata presiunii, atat tipului cronic, care implica anxietatea si asteptari ridicate de la fiecare eveniment cu cel putin o minima importanta, cat si formei acute, care tulbura linistea doar in momentele de maxim interes, cum ar fi o intalnire importanta, o prezentare in fata unui public sau o competitie sportiva.


Un concept care devine din ce in ce mai important in ceea ce priveste presiunea este perspectiva asupra stresului

Daca recunosti ca provocarile stresante iti pot accentua concentrarea, iti consolideaza motivatia si iti ofera oportunitati de invatare si realizare, atunci ai o stare de spirit "pozitiva". In schimb, daca stresul se manifesta ca experienta neplacuta, debilitanta si puternic tulburatoare, atunci ai o stare de spirit "negativa". Cand oamenii se confrunta cu o zi despre care stiu ca va fi o provocare, persoanele cu o stare de spirit "pozitiva" vin cu strategii de coping, isi sporesc performanta si isi incheie ziua cu energie. Pentru persoanele cu o mentalitate "negativa", se intampla exact contrariul.
Perspectivele stresului nu sunt vizibile doar la adulti, primele semne vizibile putand fi recunoscute inca din adolescenta. In principiu, cei care cred in beneficiile potentiale ale stresului sunt mai putin predispusi sa se simta stresati in urma evenimentelor dificile, explica hipnoterapeutul Eugen Popa.

Cum ne schimbam perspectiva "negativa" asupra stresului?
Hipnoterapeutul este de parere ca, atunci cand suntem plini de anxietate din cauza ca suntem mereu sub presiune la locul de munca sau pentru ca exista o oportunitate deosebit de solicitanta sau un eveniment stresant in viata noastra, o solutie pe termen scurt poate fi sa ne uitam la un film horror.
Frica indusa cu intentie poate calma creierul, ducand la o recalibrare a emotiilor noastre.
Eustres (eu inseamna bun in limba greaca) este stresul placut, care nu dauneaza sanatatii cuiva. Este sentimentul pe care il avem atunci cand suntem captivati de cineva si ne indragostim, atunci cand jucam un impecabil joc de tenis, cand primim un premiu, atunci cand ne ascultam copilul cantand pe scena. Toate acestea reprezinta stresul in forma sa cea mai buna, declara Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.
Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.