Sambata, 13 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Prunele, o bunatate!

Prunele, o bunatate!

Email Imprimare

Prunele coapte, zemoase impanzesc tarabele de la piata si stau frumos si-n laditele din magazinele alimentare. Asa frumoase si aromate sunt, ca iti fac pofta indata! In stare proaspata, gatite sub diverse forme: tarte, gem, magiun, galuste cu prune,  tuica, totdeauna raman deliciul unui desert ori mic dejun reusit. Ceea ce nu stim este faptul ca sunt bogate in vitamina C, vitaminele A, B2, fibre si potasiu, de care organismul nostru are mereu nevoie.

Consumul acestora alunga oboseala ori senzatia de stres si, de asemenea, sunt un aliat de nadejde al majoritatii functiilor intestinale. Prunele trateaza anemia feripriva (300 de grame de prune pe zi consumate inainte de mesele principale timp de o luna), trateaza constipatia (consum de prune de 2-3 zile), stimuleaza memoria, previn bolile de inima. Datorita vitaminei A si a betacarotenului, consumul de prune imbunatateste vederea si mareste elasticitatea pielii. Datorita continutului mare de acid malic si a continutului mic de acid citric sunt cele mai recomandate fructe pentru prevenirea cancerului.
Persoanele care sufera cu rinichii sau cu fierea trebuie sa evite consumul regulat de prune. Persoanele diabetice trebuie sa le evite din cauza zaharului natural pe care il au. In lumea gastronomica sunt considerate fructele dupa care nu te dai in vant, dar eu cred ca trebuie bagate in seama deoarece aduc multe beneficii organismului nostru prin proprietatile pe care le au. De aceea, eu zic sa le consumam cu incredere pentru sanatatea noastra. (Gabriela Rotaru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.