Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Efectul anesteziei asupra cunostintei

Efectul anesteziei asupra cunostintei

Email Imprimare

Anestezia a reprezentat o inovatie extrem de importanta pentru evolutia medicinei moderne. Cei care au trecut prin operatii complicate, fiind "privati” printr-o anestezie prealabila de dureri si de trairi greu de controlat in mod natural, au inteles cat de importanta este aceasta tehnica medicala ce se manifesta printr-o stare controlata de inconstienta. Astazi, chirurgia ar putea fi de neimaginat fara ajutorul anesteziei generale. Efectul acestei descoperiri revolutionare a medicinei asupra creierului si a corpului, cu o istorie de peste 175 de ani, era, pana de curand, destul de greu de explicat de catre oamenii de stiinta.

Medicamentele care produc anestezia pot bloca semnalele nervoase transmise prin nervi catre creier. Odata cu trecerea efectului lor, pacientul va incepe sa se simta normal si poate experimenta diverse grade de durere.
Un studiu recent a elucidat acest mister medical, legat de efectul somnului anestezic asupra cunostintei.
Folosind tehnici microscopice moderne, alaturi de experimente cu celule vii si muste, oamenii de stiinta au aratat cum grupurile de lipide din membrana celulara dispar in cadrul unui mecanism in doua parti. Expunerea temporara la anestezie face ca grupurile de lipide sa se transforme dintr-o stare ordonata intr-una dezordonata, iar apoi sa se schimbe la starea initiala. Astfel, au loc o multime de efecte succesive care cauzeaza in cele din urma schimbarile de cunostinta.
Descoperirea a fost facuta de chimistul Richard Lerner si de catre biologul molecular Scott Hansen, care, dupa aproape cinci ani de experimente, dezbateri si provocari, au ajuns la concluzia ca este vorba despre un proces in doua parti care incepe in membrana.
Acesta este bunicul misterelor medicale. Atunci cand studiam medicina la Stanford, aceasta era problema pe care doream sa o rezolv cel mai mult. Anestezia este de o importanta atat de mare, incat nu puteam sa cred ca nu stim cum de oamenii isi pierd cunostinta din cauza sa, a adaugat Lerner.
Anestezia perturba grupurile de lipide in membrana celulara pentru a initia un semnal – aceasta este uimitoarea descoperire care poate fi punctul de plecare in cercetarea si altor functii cerebrale.
Consideram ca acest proces este folosit si pentru alte functii cerebrale in afara de cunostinta, asa ca acum putem rezolva si alte mistere ale creierului, a declarat chimistul.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.