Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Scrisoare catre tata

Scrisoare catre tata

Email Imprimare

Dragul meu tata,
Eram mica, eram "o mana de om", iar tu m-ai luat in brate si, cu mainile tale mari, incercai sa ma tii cu multa grija. M-ai privit si lacrimile ti-au aparut in ochi. Atunci ai simtit ca eu sunt o alinare pentru voi, ca sunt alinarea familiei. Asa ca mi-ai pus numele "Alina". Ai zis atunci ca iti doresti ca toata viata mea sa fiu o alinare pentru cei din jur. Anii au trecut si tu aveai grija de mine pas cu pas.

Aveai grija sa nu ma ranesc, aveai grija sa mananc tot timpul si aveai grija sa fiu fericita. Ba, mai mult, aveai grija de mine, mai mult ca si de tine. Anii au trecut si tu ai plecat. Ai fost plecat in tari straine si cand veneai acasa pentru mine era sarbatoare. Ma urcam in brate la tine si acolo ma simteam ocrotita. Ascultam cu ochii mari de fetita povestile tale si mi se parea ca esti cel mai destept om din lume. Si erai. Pentru mine.
Si acum imi amintesc cum mergeam mandra de mana cu tine prin portul din Agigea. Doar tu erai cel care ai facut asta. Tu erai un mare arhitect si specialist si eu iti sorbeam din priviri fiecare miscare. Ma simteam mandra cu asa un tata! Dar cel mai mult imi amintesc ziua aceea... Tin minte ca aveam emotii. Tu aveai o intalnire cu oamenii cei mai importanti din Romania si din Israel. Ambasadori, politicieni, afaceristi si tu… m-ai ales pe mine sa te insotesc. Aveam doar 11 ani. Tin minte cum mi-am luat o rochita alba cu perle si pietricele pe ea si mi-am facut parul cret. Cum mi-am pus in picioare o pereche de sandalute cu putin toc. Si stiu cum, foarte foarte emotionata, am pasit de mana cu tine in cel mai mare si nou hotel din Romania in acel timp. Priveam in jur fermecata. Inca nu pot uita ziua aceea cand am fost inconjurata de toate bogatiile din lume. Si, totusi, timpul a trecut. Eu cresteam tot mai mare si tu, dragul meu tata, la tine deja se observa trecerea anilor... Parul a inceput sa iti fie grizonat, cateva riduri fine isi faceau aparitia pe fata ta. Dar tu nu observai asta. Tu pentru mine te temeai. Vedeai cat de mult am crescut, observai cat de independenta si ambitioasa sunt si te temeai. Ai realizat cat de mult seaman cu tine si stiai ca voi avea de suferit. Observai tot mai mult cat de luptatoare am devenit si cat de incapatanata totodata. Observai ca, incetul cu incetul, s-a instalat si in mine dorinta de a conduce. Paseam tot mai mult peste pasii tai. Eu... deveneam tu! Si incercai sa ma opresti. Vroiai sa ma protejezi.
Te-ai luptat pentru familia noastra, te-ai luptat sa fim fericiti si sa avem o cale in viata. Astazi, eu vreau sa lupt pentru tine. Desi am crescut acum si deja am luat viata in maini, chiar daca poate te uiti la mine si din fetita cea mica si dulce de alta data nu mai gasesti nimic, sa stii ca sunt neschimbata. Sunt neschimbata deoarece tot te apreciez si te stimez.
Tot ce iti doresc este sa fii fericit si implinit. Si anii care ti-au mai ramas sa fie presarati cu petale de binecuvantari.
Cu drag,
a ta! (Alina Ilioi)

 

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.