Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Cei mai iubiti dintre pamanteni

Cei mai iubiti dintre pamanteni

Email Imprimare

Cand ma gandesc la scoala, ma gandesc la faptul ca acum sunt intre doua etape: am terminat liceul si incep facultatea. Mi-e putin mai greu sa privesc scoala din perspectiva obiectiva! Am avut sansa de a studia intr-un liceu foarte bun din judetul Buzau, de care sunt foarte mandra. Amintirile mele din cei patru ani se deruleaza melancolic pe retina, in surdina auzindu-se mai mereu aceeasi melodie (de la Talisman) N-am sa te uit niciodata! Am plans impreuna cu colegii si cei mai iubiti profesori pe aceste versuri! Exista momente in care cadrele didactice sunt pentru noi cei mai iubiti dintre pamanteni.

Insa, privind cu detasare invatamantul, fac cativa pasi in afara acestui ecran inmiresmat de amintiri... si imi caut prin sertar ochiul critic: a da, sunt destule de schimbat! Fara a incerca in vreun fel sa polemizez, sa aduc sistemul nostru politic in discutie, totusi pot spune ca nenumaratele schimbari ce se fac incontinuu in invatamant nu au ca scop decat o diminuare a valorilor, o scadere a calitatii invatamantului si a increderii pe care societatea o acorda lucrurilor cu adevarat importante. Inca din cele mai vechi timpuri, invatatorii si preotii erau cei mai respectati intr-o comunitate, insa treptat ne pierdem valorile, nu mai avem repere, modele, iar tinerii se intreaba: Eu in cine mai cred?
Cei de la putere nu fac decat sa isi puna amprenta asupra invatamantului cand ajunge pe mainile lor, vor doar sa se vada ca au facut CEVA, ca nu au stat degeaba, insa uita sa se intrebe daca acele schimbari sunt oare potrivite sau daca vor avea un impact pozitiv. Am trait schimbarile pe propria piele, ca doar in cartea de identitate scrie clar: cetatean roman! In septembrie 2009, cu cateva zile inainte sa incep anul scolar ca eleva de clasa a 12-a, aflu de la TV ca se schimba bacalaureatul pentru acest an! Si nu oricum, ci prin IMPUNEREA in functie de profil a unor materii! Istoria la uman! Auu! Nu aveam in plan asa ceva, din contra, invatasem foarte multa latina pentru bac. Dar socotelile din clasa nu se potrivesc nicidecum cu cele din Cabinetul Boc! M-am plans eu ca nu voi lua la istorie, dar m-am pus pe invatat (am luat chiar 10 la bac!). Am fi vrut noi sa strangem semnaturi si sa ne ducem la minister cu ele, dar deja intrase in vigoare legea!
Peste doua saptamani voi fi oficial studenta la Universitatea Bucuresti, la Litere, si mi-e teama deoarece e un drum nou pentru mine. Ma intreb mereu: oare ce va mai fi?! Pentru ca asa am ajuns sa fim Tara lui ce va urma... Insa ma mai chinuie o intrebare, al carei raspuns nu sunt prima care il cauta: Dar pe mine m-a intrebat cineva daca vreau tara asta?.
Asadar, in loc sa ne plangem de ce se intampla, de turnura pe care o iau lucrurile, sunt hotarata sa imi schimb atitudinea si sa fac ceva pe viitor! Nu e de ajuns sa observi neregulile, sa critici schimbarile, daca astepti sa vina la tine vreun domn ministru sa te intrebe daca tu esti de acord cu el! Invatamantul romanesc merita o sansa, pentru ca doar prin educatie ne vom putea pastra demnitatea si luciditatea si nu vom ajunge niste marionete ale permanentei lupte politice! Va multumesc ca ati propus tema invatamantului pentru acest concurs! Ar fi fost insa si mai interesant sa fie concursul propus de Ministerul Educatiei! (Monica Salomia, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.