Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Nu programul, ci afacerea "Laptele si cornul"

Nu programul, ci afacerea "Laptele si cornul"

Email Imprimare

Imi doream mult sa am timp sa va scriu, mai ales ca al meu copil este in clasa a III-a si am legatura, prin intermediul lui, cu scoala romaneasca.
Ce-mi place? Inca se invata carte, mai ales in clasele mici, in care copii privesc invatatorul ca pe o icoana.
Ce nu-mi place? Multitudinea de manuale, de autori, fiecare cadru didactic are autori agreati si le cumparam "opera", insa manualele sunt pline de greseli. Daca tot platim atat pe carti si culegeri, nu se poate sa fie verificate de catre autori inainte de a fi incredintate tiparului, ca banuiesc ca primesc niste drepturi de autor, nu? O intrebare retorica...

Si tot la capitolul ce nu-mi place... Cati ministri au fost din '89 incoace fiecare a schimbat sistemul, de asta suntem bulversati, deopotriva parinti si copii...
Ce nu-mi place... Programul "Laptele si cornul". Alta afacere a cuiva care tine in mana niste parghii. Nici macar cainele nu mananca acel corn...
Ce nu-mi place... Marul care-l primea copilul anul trecut la scoala. Am un mar pe care l-a adus copilul in ultima sapatamana de scoala si inca nu s-a stricat, lasat fiind intr-o bucatarie de bloc, intr-un dulap. Va dati cate pesticide contine! Mai rau ii facea daca il manca...
Ce nu-mi place... Ideea ca al meu copil sa mearga in practica. Alte fonduri de cheltuit, alte polite de platit la clientela politica. Acei copii trebuie transportati, hraniti. Si sunt si o forta de munca ieftina, iar eu nu accept ca sa-mi exploateze nimeni copilul. Ca o paranteza, in primul text pe care vi l-am trimis va povesteam ce-am patimit in practica agricola inainte de 1989 si incheiam spunand ca nu voi accepta nicioadata sa treaca copilul prin asta... Am avut "gura aurita"!
Ce nu-mi place... Acum se dau examene de Bac iarna, peste un an, in vara, acum se da capacitate si se adauga la media 5-8, peste un an anumite materii se vor nota cu calificative, e un talmes-balmes in invatamantul romanesc mai mare decat fraza mea alambicata. Habar n-au saracii copii la ce sa se astepte!
Au si avem nevoie de stabilitate pentru a putea sa ne focalizam pe ce ne asteapta, pentru ca sunt viitorii cotizanti la buget, cand noi vom fi pensionari.
Nu pot spune ca generatia actuala de elevi este mai buna sau mai proasta decat precedenta, ea este rezultatul nebuniei din mediul politic care si-a bagat bocancii unde nu avea ce cauta.
Mai multe de rau am scris eu, astept sa vad ce parere au cititorii dumneavoastra... Poate sunt eu carcotasa! Poate exista oameni multumiti! (Nicoleta Constantinescu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.