Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Profesorii, oamenii care ne formeaza, nu "cersetori" de la buget

Profesorii, oamenii care ne formeaza, nu "cersetori" de la buget

Email Imprimare

Pentru ca am trecut prin toate etapele sistemului educativ din Romania, incepand cu scoala primara in mediul rural, liceul si facultatea absolvite la unele din cele mai prestigioase unitati de invatamant din tara, pot spune ca am intalnit profesori devotati meseriei lor, dar si cei care se perindau si erau constienti de instabilitatea locului lor de munca.

De foarte multe ori, am avut sentimentul ca invat lucruri care nu imi sunt necesare, pe care nu le voi folosi niciodata... Volumul de informatii era considerabil prea mare, iar cele 6-7 ore pe zi deveneau foarte obositoare, iar concentrarea se reducea vizibil. Am experimentat viata in internate, camine, unde conditiile lasau mult de dorit, dar parca si nevoile noastre nu erau atat de mari (nu beneficiam de calculator, de pilda). Nu imi placea faptul ca in fiecare an scolar ni se mai schimba cate un profesor la cate vreo materie sau ca nu aveam o legatura foarte stransa cu profesorii, totul reducandu-se la lectii si teme... Extra scoala, am facut doar o excursie si accea tot in scop educativ!
Imi place la noua generatie tinuta scolara, care ii deosebeste de restul, posibilitatile de a studia si in afara tarii, dotarile si investitiile facute, dar pot afirma cu tarie ca mai sunt multe, multe lipsuri... Mi-as dori sa nu constituie lipsa banilor principala problema din sistem, iar profesorii sa nu mai fie considerati "cersetorii" bugetarilor, fiindca isi cer doar drepturile, sa existe o mai mare atractivitate din partea absolventilor pentru a profesa in sistemul educational, toate scolile sa aiba conditii decente pentru elevi, iar sansele sa fie egale pentru fiecare, inclusiv pentru copii nevoiasi prin implicarea mai serioasa a statului! (Gabriela Muresan)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.