Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata A darui din timpul tau...

A darui din timpul tau...

Email Imprimare

Cadoul, ocazie de a oferi si de a primi in dar, te face sa te gandesti la cat din resursele tale esti dispus a cheltui pentru a-l face pe celalalt fericit sau, cel putin, pentru a face ca gestul darului sa conteze si sa nu fie unul gratuit. Pentru mine a face un cadou inseamna a oferi o parte din mine celuilalt. Timpul petrecut in a ma gandi la ceea ce ar placea persoanei careia vreau sa-i fac o surpriza este al meu si eu il dedic ei.

Drept urmare, cadoul este mai mult decat ceea ce primesti in cele din urma, fiind vorba despre pregatirea din culise, despre repetitiile, cautarile pentru ca tot ceea ce este pus in scena sa trezeasca simturile, starea de bine, fericirea, exaltarea, aplauzele, lacrimile in coltul ochilor, zambetul larg si persistent. Atunci cand daruiesc simt cum particip la un ritual sacru de inmanare a unei particule din mine si intreaga mea fiinta se bucura la ideea ca, pentru o nanosecunda, cel care primeste aceasta particica din mine va fi bucurat de catre mine, eu detinand astfel puterea de a ferici pe cineva. Bucuria este de partea celui care primeste, dar pentru mine este mai mare de partea celui care daruieste si se daruieste. Incanti persoana mai intai vizual, senzorial, copilareste numai cand ii prezinti si o mica, cea mai mica dintre cutii ca venind din partea ta pentru ea... ea este cea care conteaza. Oferi astfel fiorii de a ghici ce se ascunde sub ambalajul atent asezat pe cutiuta si apoi ce se afla in cutiuta frumos si etans inchisa. O intreaga avalansa de emotii, idei, presupuneri se pot citi pe fata celui care se afla in fata ta si care tocmai a primit o parte din tine, fara nici macar sa stie. Cutiuta este deschisa, asemeni pupilelor si mai dilatate ale celui din fata ta. Ochii i se acopera cu o pelicula lucitoare, ca suprafata unui lac in care te oglindesti tu, tacut stand langa celalalt si asteptand. Intreaga lui fiinta zambeste, tu zambesti si mai mult a fiinta. Ai stiut exact ceea ce trebuia completat persoanei din fata ta, cel putin pentru moment... ai stiut sa cauti in miscarile, in vorbele, in privirile, in tacerea, in nefiinta celuilalt ceea ce i-ar putea aduce un zambet si ar folosi in a completa puzzle-ul existentei sale. Ai daruit ca sa primesti confirmarea fiintei tale, confirmarea ca il poti patrunde pe celalalt, ca il poti intelege si il poti bucura.
Cadoul care m-a impresionat cel mai mult a fost prezenta unui prieten drag, demult plecat din tara si revenit pentru a-mi fi alaturi in momentele cele mai grele ale existentei mele pana in prezent, oferindu-mi sprijin si oferindu-se pe sine in a ma ajuta sa compensez o pierdere majora. Un cadou surprinzator in a darui timp personal, bani si pe sine celuilalt, in a veghea la capatai fara a te misca o secunda, in a trece peste propria persoana si propriile nevoi numai pentru a fi alaturi de cel pe care doresti sa-l vezi sanatos. Am simtit cum o parte din el imi este daruita si cat de mult m-a fericit acest dar! Sa daruiesti o particica din propria ta fiinta este, pentru mine, cel mai pretios dar, chiar a petrece cateva momente alaturi de cel care are nevoie de un zambet, o privire care sa ateste ca totul va fi bine este mai impresionant si imbucurator decat orice alt dar... intr-o nota mai amuzanta, ceea ce a ramas palpabil ca dovada a episodului meu dureros, cat si a daruirii prietenului meu este un pui de pisic adus de catre acesta din Cehia, tara lui de cativa ani buni, a carui familie am putut sa devin eu, aducandu-mi intotdeauna aminte, cand il chem Rodina (insemnand familie in limba ceha), cat de draga este o familie. (Mihaela Mustatea, Foto: Stock.XCHNG)

 

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.