Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Avem nevoie de parerea celor din jur pentru a evolua

Avem nevoie de parerea celor din jur pentru a evolua

Email Imprimare

Tot ceea ce traim este important pentru noi si lasa o amprenta asupra psihicului nostru. O vorba buna este sigur ceva pozitiv pentru noi. Se pune problema unei mustrari ori nemultumiri venite din partea celorlalti. Aici lucrurile stau diferit. In functie de conjunctura, poate fi pentru noi un pas inainte ori unul inapoi. Pentru noi sunt importante si incurajarile, si descurajarile. Cateodata avem nevoie de parerea celor din jur pentru a putea evolua. Se stie ca fiecare dintre noi joaca mai multe roluri in viata. Ca suntem niste actori desavarsiti. Jucam un rol la serviciu, altul acasa, altul cu prietenii. Si asta asa trebuie sa fie. Nu putem avea acelasi comportament in orice situatie de viata.

Nu vei putea niciodata juca rolul de mama ori prietena cu seful la serviciu. Dar sa nu uitam ca nici acasa nu este bine sa jucam rolul de sef. Si tot asa. In fiecare imprejurare vrem sa fim altfel. Asa cum ni se pare noua mai bine, mai comod.
La serviciu vrei sa pari o persoana potrivita jobului, serioasa, profesionista etc - depinde de job. Acasa vrei sa fii blanda, iubitoare, rabdatoare, gospodina etc. Cu prietenii vrei sa fii vesela, intelegatoare, maleabila. Ne uitam in ochii celui cu care vorbim si ii raspundem asa cum ni se pare noua bine in acel moment.
Vreau sa par serioasa - rad mai putin, devin mai concentrata pe subiect. Vreau sa par vesela - fac glume si rad cat mai mult. Bineinteles ca personalitatea noastra isi pune amprenta pe tot ceea ce facem. Uneori, oricat de mult ne-am stradui sa parem altfel decat suntem, nu reusim. Acest lucru ne ofera o continuitate a comportamentului, a vietii noastre. Dar totusi incercam sa fim perfecti in fiecare situatie prin care trecem. Vrem sa ne autodepasim. Sa facem un rol perfect.
Pentru mine este foarte importanta imaginea mea din gandurile si sufletul partenerului. El este echilibrul meu. Daca el ma vede pozitiv, inseamna ca pot sa merg mai departe in acelasi fel. Daca imi spune ceva negativ - incep sa ma concentrez pentru a repara, schimba ceva.
Important este sa ai incredere in tine. Daca am incredere in mine, am si in el. Daca increderea incepe sa se clatine, increderea in mine incepe sa scada. Orice ar fi, avem nevoie de parteneri care sa ne vada de la inceput asa cum suntem. Iar noi sa putem hotari daca este asa cum ne vedem si noi ori ba.
Eu personal am nevoie de o parere obiectiva, insa, atunci cand nu sunt chiar pe plus, sincera sa fiu, am putina nevoie de o minciunica, incat sa pot merge mai departe. Mai si gresim uneori, insa vrem sa credem ca ni se trece cu vederea. Astfel incat vreau sa cred ca si in momentele acelea el ma vede frumoasa, buna si iubitoare. (Doina Micu, Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.