Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Bunatatea este o calitate care poate fi transmisa

Bunatatea este o calitate care poate fi transmisa

Email Imprimare

Bunatatea e o calitate pe care nu o au multe persoane, este nativa sau chiar poti fi educat sa fii mai bun, dar pentru asta trebuie sa ai un inger pazitor care sa te indrume. Imi amintesc si acum cu mare drag de bunica mea (sa-i fie tarana usoara!), care avea vorba blanda, privirea blajina si sfaturi bune de oferit.
Cand aud acest cuvant "bunatate", fac o asociere rapida cu Buni, sau mai bine zis bunatatea este personificata in Buni. Dragostea, iubirea, afectiunea, daruirea, bunatatea sunt valori despre care Buni vorbea mereu. Ea nu vorbea niciodata urat, si daca era suparata, spunea "zau". Daca spunea "zau", era clar ca nu trebuie sa te pui cu Buni. Pentru ea, aceasta interjectie era un semn ca vorbea foarte serios si ca nu trebuia sa treci linia trasata de acest "zau".
Buni nu se certa niciodata, ea spunea "zau" si era de-ajuns! Simpatica, voioasa, optimista din fire, Buni a fost exemplul perfect de bunatate: ea isi ajuta vecinii de fiecare data cand vedea ca au nevoie, nici macar nu astepta sa i se ceara ajutorul de multe ori, era foarte saritoare chiar si cu persoanele care erau rautacioase cu ea, avea grija de animalele din curte, de parca erau copiii ei, era credincioasa si perseverenta in obiceiurile religioase (se ducea in fiecare duminica si de sarbatori la biserica, facea pomenile conform obiceiului in fiecare an).
Nu am mai vazut pe cineva sa fie asa de milostiv si bun ca Buni a mea. Prin urmare, daca ma intrebati ce inseamna sa fii bun, o sa va raspund ca inseamna sa fii rabdator si tolerant, sa indragesti tot ce te inconjoara, chiar daca inseamna sa-ti indragesti dusmanii, sa apreciezi ce ti se ofera, sa te rogi, sa iubesti neconditionat, sa oferi fara a pretinde ceva in schimb, sa zambesti in fiecare zi, sa nu vorbesti urat, inseamna sa fii la fel ca Buni.
Bunatatea e o stare frumoasa, care poate fi transmisa, iar puterea ei nu poate fi masurata, dar poate fi tinuta minte cat traiesti pe acest pamant, de aceea, chiar daca in timp imaginea lui Buni se va mai estompa, stiu ca nu voi uita niciodata cat de buna a fost Buni a mea. (Alina Panait, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.