Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Frumusetea trece, caracterul ramane

Frumusetea trece, caracterul ramane

Email Imprimare

Pe mine, personal, nu cred ca m-a ajutat, pana acum, frumusetea. Sunt femeie, interviurile le dau cu femei, care se stie sunt destul de invidioase cu contracandidatele lor posibile. La testele psihologice pe care trebuie sa le completez cand ma prezint la interviu nu cred ca s-a luat in considerare frumusetea; acesta a fost cazul meu, pt. functia de assistent manager sau secretara, ori contabila am dat teste psihologice inainte de primul interviu efectiv.... Mai degraba, mi s-a spus ca voi fi acceptata pentru ca am trecut acele teste, daca mai renunt la pretentiile financiare. Deci candidatul perfect pentru(unii) angajatori este acel profesionist, care eventual arata bine, este sanatos (apt de munca), dar si cere cei mai putini bani dintre toti. Asta cred eu. In continuare, ca si pana acum, ajuta foarte mult, din pacate, pilele, cunostintele personale, si nu cele in domeniu...

Poate pentru manechine, fotomodele sau stewardeze, sa zicem, se ia in considerare frumusetea..., dar nu a fost si cazul meu. De avansat, am avansat pe merit, nu pe frumusete, cu toate ca nu sunt o urata... Am urmarit sa-mi vad de treaba mea, sa muncesc si sa primesc ceea ce merit cu adevarat, nu sa castig laurii cu nurii... Sa nu incerc sa acced prin compromisuri, ci prin valoare si munca, perseverenta si seriozitate, caci numai asa se poate face ceva temeinic, care sa reziste. Privilegiile obtinute altfel eu nu cred ca pot fi menite sa dureze, pentru ca nu au un fundament solid, ci doar o "vraja"... trecatoare, pasagera, caci imediat ce apare alta mai frumoasa sau mai atragatoare celei care a obtinut multe avantaje  prin frumusete (sau alte servicii) i se vor strica si incurca urzelile, caci se poate sa fie data la o parte de alta mai frumoasa. In plus, cel sedus de o frumusete poate sa se plictiseasca de ea si sa vrea sa o schimbe cu o alta, poate mai frumoasa sau mai urata, nu conteaza, doar pentru divertismentul si ineditul schimbarii....
Dar daca esti profesionista si iti vezi de treaba ta, mai ai sanse sa ramai in continuare, adica sa-ti pastrezi locul de munca, deoarece oriunde este nevoie de oameni buni, seriosi si dedicati jobului respectiv.
In plus, daca pui foarte mult accent pe frumusete la un serviciu sau te folosesti de aceasta, adica de decolteuri, fuste prea scurte, machiaj incarcat, excesiv, poti parea frivola, superficiala si de neincredere, deci nu este chiar bine.
Seriozitatea, corectitudinea, profunzimea gandirii, agerimea mintii, conduita ireprosabila, politetea, manierele, profesionalismul, cunoasterea aprofundata a meseriei pe care (vrei sa) o practici, dar si placerea cu care muncesti, adica sa faci ceea ce-ti place, pentru care ai vocatie, conteaza mai mult decat frumusetea, dar daca li se adauga si (putina) frumusete, atunci te inscrii in tabloul candidatului perfect, potrivit in orice situatie, dar fara compromisuri. (Andreea B.)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.