Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata In sistemul sanitar exista o mare nepasare

In sistemul sanitar exista o mare nepasare

Email Imprimare

Sanatatea, domeniu esential in orice tara, traverseaza o perioada mai putin fasta, in care fondurile reduse pe care autoritatile le au de repartizat ridica problema implicarii mediului privat, afectat si el de criza. Pe piata isi fac loc tot mai mult asigurarile private de sanatate, despre care specialistii spun ca vor fi motorul de reformare al acestui sector. Impreuna, medici si oameni politici, se afla in fata unei crize care cere o analiza profunda de sistem si impune rapid schimbari de fond, incepand cu legislatia si terminand cu sistemul de educatie din domeniu.
Tot mai multe specialitati medicale sufera din lipsa de personal, pentru ca nu sunt "banoase". Suna cinic, dar este o realitate: anumite specialitati nu "produc" suficiente plati suplimentare, si ca urmare nu sunt cautate de viitorii medici.
Pe de alta parte, in sistem exista si o mare nepasare din partea unor oameni din sanul sau. Nu este singurul domeniu al vietii sociale in care se instaleaza nepasarea in fata suferintelor semenilor nostri, dar aici nepasarea produce tragedii. De ani de zile se constata fenomenele care afecteaza grav acest sistem sanitar: pacientii mor plimbati din spital in spital, medicamente nu exista, serviciile medicale se asigura pe sponci sau doar unde se poate, medicul de familie nu te informeaza la ce ai dreptul, ci doar la ce nu ai, medicii pleaca fiindca sunt prost platiti, medicii iau mita, medicii salveaza vieti doar fiindca sunt foarte buni si fac adevarate minuni, si nu fiindca ar avea tot ceea ce le este necesar etc. 
Daca se intampla sa ajungi pe mainele sanatatii romanesti, esti ca si mort daca nu ai bani. Platim foarte multi bani la sanatate si nu ni se ofera decat un pat ruginit. Din pacate, cei saraci sunt condamnati pentru ca nu au bani de mita. Unii medici iti spun in fata cat vor, altii lasa sa se inteleaga... (Carmen Muj, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.