Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Copilarie intru lumina

Copilarie intru lumina

Email Imprimare

Nimic neobisnuit in dorinta unei mame de a-si creste copilul intr-o lume croita dupa tiparele zamislite de ea! Nimic anormal in a aduce in lumea pruncului doar ceea ce-i va asigura o linie a vietii sanatoasa si morala! Nimic atipic in inconjurarea micutului cu lumina...

Daca universul copilului s-ar limita doar la cel casnic, familial, ar fi suficiente dorinta si intentiile mamei. Zeita copilariei simte cand necesitatile fiziologice primeaza, simte cand fiul are nevoie sporita de afectiune, simte cand privirea blanda trebuie inasprita intru deprinderea unui comportament corect. Insa, odata cu gradinita si scoala, incepe initierea copilului si in tainele existentei extrafamiliale, sociale. Trecerea timpului aduce treptat inclinarea balantei.
Desprinderea de familie e din ce in ce mai evidenta pana ce „micutul†ajunge sa-si intemeieze propria familie. Dar, pana acolo, copilul se confrunta cu o multime de situatii care, in loc sa-i asigure evolutia, il franeaza.
„Zeita†si-ar dori bagheta aceea magica pentru a alunga repede tot ce i-ar putea afecta viata actuala si viitoare a celui care pretuieste mai mult decat lumina propriilor ochi. Insa dragostea si grija-i trebuie sa se coreleze cu realismul si, ca urmare, isi va pune in miscare toate resursele pentru a-si directiona copilul pe cel mai luminos drum. Sunt si eu o „zeita†a copilariei, chiar cu ceva experienta, pentru o fetita minunata, ajunsa la varsta adolescentei. Asadar, pot face un bilant al pasilor urcati spre lumina.
„Bagheta†mi-a ajutat din plin pentru ca fiica mea sa deprinda valori morale precum: cinste, corectitudine, adevar, demnitate, pretuirea oricarei forme de viata, toleranta, cumpatare, respect, intelegere superioara a diverselor manifestari, punctualitate, constiinciozitate, minutiozitate, perseverenta s.a. Ce n-a reusit sa alunge bagheta tine de puterea altui „zeuâ€: droguri, alcool, tutun, perversitate, furie, razbunare, razboi, excese...
Lupta cu toate acestea s-a desfasurat pe un alt plan: cel al constientizarii existentei pericolelor si al alegerii corecte. Nu poti anihila coruptia existenta in societate, dar ii poti arata copilului ca exista calea demnitatii si a corectitudinii si ca e liber sa aleaga. Nu poti opri razboaie, dar poti, alaturi de copilul tau, sa lupti pentru pace. Nu poti opri ura, insa poti transmite iubire. Nu poti alunga suferinta, dar poti darui lumina... Iar o samanta aruncata pe un teren fertil naste un lan intreg! Cu atat mai mult cu cat straluceste in lumina... (Lacramioara Maxim)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.