Luni, 25 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Fara credinta suntem niste vase goale

Fara credinta suntem niste vase goale

Email Imprimare

Traim intr-o lume care contravine legilor firii. Exista mame care isi ucid pruncii, desi nici un animal nu ar face asta niciodata. Tind sa cred ca am jigni maimutele daca am da crezare teoriei lui Darwin, spunand ca ne tragem din acest animal simpatic. Spunem deseori ca traim intr-o jungla si ca cel puternic rezista, cel slab moare. Dam pilda povestii dintre lup si oaie ori leu si zebra. Dar niciodata nu ne gandim ca ele sunt animale diferite, iar noi, oamenii, suntem la fel. Dumnezeu ne-a inzestrat cu constiinta.

Oamenii care nu au constiinta ori au o memorie proasta, ori si-au mumificat sufletul. Nu e greu sa fii bun. Motive pentru a nu fi sunt destule si ne putem gasi scuze intotdeauna. Omul se naste cunoscand ceea ce este bine si rau. Dumnezeu ne-a dat acest dar. Un copil de trei ani nu va ucide, nu va fura, nu va injura. El doar imita ceea ce vede in jur. Nu e greu sa fii bun. Trebuie doar sa vrem, putinta avem din belsug. A fi bun nu inseamna a intinde maruntis oamenilor imbracati in zdrente din fata unei biserici. Cunosc un caz in care o femeie i-a construit baiatului ei o vila din cersit. A fi bun inseamna a munci. Cine nu munceste si incurajeaza lenevia e o bacterie in plus pentru societate. A fi bun inseamna a fi recunoscator parintilor pentru ajutorul dat. Recunostinta se manifesta prin fapte. A fi bun inseamna a nu-ti certa zgomotos copilul cand greseste, ci doar a-l face sa inteleaga blajin consecintele faptelor sale. A fi bun simbolizeaza credinta.
Fara credinta suntem niste vase goale, de neumplut, in care zace un hau imens. Iar atunci cand suntem goi pe dinauntru, avem impresia ca nimanui nu-i pasa de noi. Trebuie insa doar sa privim in jur. Sunt oameni care ne iubesc, daca si noi ii iubim pe ei. A iubi o persoana insa nu inseamna doar s-o iei in brate si s-o pupi. O dogma veche spune Iubeste-i pe ceilalti ca pe tine. Tu nu te iei pe tine in brate si te pupi, nu te zapacesti cu complimente si dulcegarii (cel putin un om sanatos la cap nu face asta). A-i fi recunoscator celuilalt si a-l iubi ca pe tine inseamna sa-i dai lui ce iti dai tie: o haina care-i place, mancarea care-i place, sucul care-i place, cartea pe care si-o doreste de mult, fa-i masajul care il relaxeaza dupa o zi de munca, da-i ce-l face fericit. Tu, daca ai bani, iti cumperi ce-ti place, nu ceea ce nu-ti place. De ce faci asta? Pentru ca te iubesti.
"Cel de langa tine" nu inseamna cel care sta fizic langa tine in autobuz, ci este tatal tau, mama ta, sunt bunicii, dragii de ei, care au imbatranit si au nevoie de tine, sunt fratii care au o problema cu banii, este sotul care e mereu langa tine, sunt copiii care te intampina cu toata dragalasenia cand vii de la serviciu. Sunt prietenii cu care ai copilarit si care, odata maturizati, au dat, ca si tine, de probleme. Ajutandu-i pe cei dragi tie te ajuti pe tine. Asta inseamna sa fii bun! (Elena Mihaela Enache, Foto: Stock.XCHNG)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.